Малосольні огірки

Нам знадобиться:

  • свіжі огірки (дрібні) – 1-1,2 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • перець чорний горошком – 10 шт.
  • духмяний перець горошком – 5 шт.
  • часник – 8-10 зуб.
  • кріп – 1 пучок
  • лист хрону – 3 шт.
  • лист чорної смородини – 6 шт.
  • лист вишні – 8-10 шт.

Спосіб приготування:

З огірків зрізати кінчики. Добре їх помити.
У киплячу воду додати сіль, через хвилину вимкнути.

У скляну, глиняну або емальовану посудину покласти частину зелені і листя, частину порізаного часнику і перцю.

Викласти шар огірків.

Знову шар зелені, листя і часнику. Залежно від об’єму посуду повторити необхідну кількість шарів.

Залити огірки гарячим розсолом. Накрити тарілкою і поставити вантаж.

Залишити на 12 годин при кімнатній температурі.
Готові огірочки прибрати в прохолодне місце, щоб зупинити процес бродіння.

рецепт малосольних огірків

Смачного 😉

0 коментарів до “Малосольні огіркиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *