Смажені кабачки в клярі

Нам знадобиться:

  • кабачок – 1 шт.
  • яйця – 1-2 шт.
  • кефір або молоко – 100 мл
  • борошно
  • сіль, перець – за смаком
  • часник – за смаком
  • олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

Кабачки добре миємо і нарізаємо, товщиною трохи менше сантиметра. Не потрібно робити їх занадто тонкими, а й товсті кабачки в клярі НЕ просмажаться як потрібно. Кладемо в миску, посипаємо сіллю і перцем за смаком. Можна видавити в кабачки пару зубчиків часнику і гарненько перемішати. Але це на любителя.

Готуємо кляр. Для цього розбиваємо яйце, трохи солимо, перчимо. Добре збиваємо. Вливаємо 100 мл кефіру або молока і знову перемішуємо. Додаємо борошно. Консистенція повинна бути трохи густішою, ніж тісто на млинці. Можна порівняти її з консистенцією питного йогурту.  У миску просійте трохи борошна. Спочатку потрібно кожен шматочок кабачка обмокнути у борошні з двох сторін.

Після цього потрібно обмокнути у клярі.

І відразу обсмажувати на розігрітій сковорідці.

Обсмажувати по 2 хв. з кожного боку (до золотистого кольору).

Подавати смажені кабачки в клярі до столу гарячими зі свіжою сметаною чи сметанним соусом.

Смачного 😉

0 коментарів до “Смажені кабачки в кляріДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *