Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму 24х28 см.
Для медових коржів:
- борошно – 2,5 скл.
- вершкове масло – 150 г
- яйця – 2 шт.
- мед – 3 ст. л.
- цукор – 1/2 скл.
- сода – 1 ч. л. (без гірки)
Для макового бісквіта:
- білки – 4 шт.
- щіпка солі
- цукор – 1/2 скл.
- оцет – 1 ч. л.
- борошно – 1 ст. л.
- крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- сухий мак – 3 ст. л.
Для крему:
- молоко – 1,5 скл.
- ванільний цукор – 2 пачки
- манка – 8 ст. л.
- цукрова пудра – 3 ст. л.
- вершкове масло – 200 г
Для декору:
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
Борошно подрібнюємо з вершковим маслом.
Додаємо яйця, мед, цукор, соду і замішуємо тісто.
Ділимо тісто на дві рівні частини.
Кожну частину розкачуємо за розміром форми. Перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Випікаємо окремо два коржі при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
Тепер готуємо маковий бісквіт. Білки збиваємо з сіллю до стійких піків.
Додаємо порціями цукор, поступово вливаємо оцет і додаємо потрохи пшеничне борошно, змішане з картопляним крохмалем. В кінці насипаємо мак і акуратно перемішуємо ложкою. Тісто викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Ставимо у духовку на 180 градусів і випікаємо близько 25 хвилин. Охолоджуємо.
У каструлі підігріваємо молоко з ванільним цукром. В кипляче молоко насипаємо манну кашу, перемішуємо і готуємо близько 2 хвилин і залишаємо охолонути. Вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою до пухкої маси, а потім весь час збиваючи, поступово додаємо манну кашу.
На перший медовий корж викладаємо половину крему.
Перемащуємо і накриваємо маковим бісквітом.
Потім викладаємо решту крему, перемащуємо і накриваємо другим медовим коржем. Готовий пляцок посипаємо цукровою пудрою.
Ставимо пляцок “Муза” в холодильник на декілька годин (а краще на ніч), щоб він перейшов.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Муза””Додати →