Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму 24 х 28 см.
Для бісквіту:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 1/2 скл.
- борошно – 1/2 скл.
- розпушувач – менше 1 ч. л.
Для йогуртової маси:
- натуральний йогурт – 400 г
- ванільний цукор – 1 п.
- цукор – 1/4 скл.
- желатин – 4 ч. л. + окріп 1/2 скл.
- зелене желе – 2 шт.
- окріп – 400 мл
Крім того:
- полуничне желе – 2 шт.
- окріп – 600 мл
- полуниця – 500 г
- масло і сухарі – для форми
Спосіб приготування:
Збийте білки до стійкості. Після цього, перемішуючи, поступово додайте цукор, потім один жовток і всипте борошно з розпушувачем.
Перемішайте.
Вилийте тісто на деко, змащене маслом і посипане сухарями і поставлений в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.
Залиште спечений бісквіт охолонути.
Зелене желе (ківі, аґрус) розчиніть в 400 мл окропу і вилийте в прямокутну посудину, застелену харчовою плівкою. Залишіть, щоб воно застигло. Після цього наріжте кубиками.
Желатин розчиніть в окропі. Змішайте натуральний йогурт з цукром, ванільним цукром то розчиненим і охолодженим желатином. Полуницю вимити і розрізати навпіл. На бісквітний корж розкладіть невелику кількість йогуртової маси (так, щоб полуниця, прилипла до тіста), потім розкладіть полуницю.
Змішайте йогуртову масу з нарізаними кубиками зеленого желе і викладіть на полуницю.
Тим часом полуничне желе розчиніть в 600 мл окропу і залиште охолонути. Коли желе почне схоплюватися, вилийте зверху на десерт і поставте в холодильник, бажано на цілу ніч.
Десерт з йогуртом і полуницею готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Десерт з йогуртом і полуницею”Додати →