рецепт десерту з полуницею і йогуртом

Десерт з йогуртом і полуницею

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на форму 24 х 28 см.

Для бісквіту:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 1/2 скл.
  • борошно – 1/2 скл.
  • розпушувач – менше 1 ч. л.

Для йогуртової маси:

  • натуральний йогурт – 400 г
  • ванільний цукор – 1 п.
  • цукор – 1/4 скл.
  • желатин – 4 ч. л. + окріп 1/2 скл.
  • зелене желе – 2 шт.
  • окріп – 400 мл

Крім того:

  • полуничне желе – 2 шт.
  • окріп – 600 мл
  • полуниця – 500 г
  • масло і сухарі – для форми

Спосіб приготування:

Збийте білки до стійкості. Після цього, перемішуючи, поступово додайте цукор, потім один жовток і всипте борошно з розпушувачем.

Перемішайте.

Вилийте тісто на деко, змащене маслом і посипане сухарями і поставлений в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.

Залиште спечений бісквіт охолонути.

Зелене желе (ківі, аґрус) розчиніть в 400 мл окропу і вилийте в прямокутну посудину, застелену харчовою плівкою. Залишіть, щоб воно застигло. Після цього наріжте кубиками.

Желатин розчиніть в окропі. Змішайте натуральний йогурт з цукром, ванільним цукром то розчиненим і охолодженим желатином. Полуницю вимити і розрізати навпіл. На бісквітний корж розкладіть невелику кількість йогуртової маси (так, щоб полуниця, прилипла до тіста), потім розкладіть полуницю.

Змішайте йогуртову масу з нарізаними кубиками зеленого желе і викладіть на полуницю.

Тим часом полуничне желе розчиніть в 600 мл окропу і залиште охолонути. Коли желе почне схоплюватися, вилийте зверху на десерт і поставте в холодильник, бажано на цілу ніч.

Десерт з йогуртом і полуницею готовий!

Десерт з йогуртом і полуницею

Смачного 😉

0 коментарів до “Десерт з йогуртом і полуницеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *