Буйабес

Буйабес

Нам знадобиться:

Для супу:

  • вода – 500 мл
  • рибний бульйон – 700 мл
  • свіжі помідори – 500 г
  • шкірка 1 апельсина
  • картопля – 1 шт.
  • біла і червона риба – 500 г
  • морепродукти (мідії, креветки) – 500 г
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • велика цибуля – 1 шт.
  • фенхель – 2 головки
  • часник – 4 зуб.
  • петрушка – пучок
  • лавровий лист – 1 шт.
  • шафран – дрібка
  • багет
  • сіль, перець – за смаком

Для соусу “Руй”:

  • часник – 3 зуб.
  • майонез – 125 мл
  • паприка – 2 ч. л.
  • приправа чилі – 1 ч. л.
  • сік 1/4 лимона

Спосіб приготування:

Очистити мідії. Поставити їх в каструлю, на середній вогонь. Готувати 6-7 хвилин, поки вони не розкриються. Дістати мідії з мушлі, залишити в мушлях кілька штук для прикраси. Сік що залишився від мідій додати до рибного бульйону. Креветки очистити. Рибу порізати невеликими кубиками.

Помідори і картоплю порізати кубиками середнього розміру. Часник і петрушку дрібно порубати. Цибулю порізати дрібними кубиками, фенхель – тонкими півкільцями.

Цибулю обсмажити на оливковій олії, на середньому вогні до прозорості. Додати фенхель, часник, петрушку, лавровий лист і тушкувати, періодично помішуючи протягом 5 хвилин.

Додати помідори і тушкувати, помішуючи, ще 10 хвилин. Потім влити воду і бульйон, додати апельсинову шкірку, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на малому вогні 30 хвилин.

Тим часом приготувати соус «Руй»: вичавити часник. У майонез додати лимонний сік, паприку, чилі і часник, все добре розмішати. Соус накрити і поставити у холодильник.

У бульйон всипати картоплю і готувати на середньому вогні 10 хв. Додати рибу, креветки і шафран. Спробувати на сіль і перець, готувати ще 5 хвилин. Додати в суп готові мідії, накрити кришкою і дати постояти 3-5 хв.

Багет розрізати на шматочки середньої товщини і обсмажити на оливковій олії.

Розлити суп по тарілках. Підсмажені тости намастити соусом «Руй» і покласти в тарілку по 1-2 шт.

рецепт супу буйабес

Смачного 😉

0 коментарів до “БуйабесДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *