маффіни валентинки

Маффіни “Валентинки”

Нам знадобиться:

Для маффінів:

  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 1,5 скл.
  • цукор – 1 скл.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 200 г
  • чорний шоколад – 100 г

Для крему:

  • вершки (35%) – 100 г
  • чорний шоколад – 50 г
  • желатин – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Вершкове масло і шоколад кладемо в невелику каструлю і ставимо на плиту.

На повільному вогні розтоплюємо масло і шоколад постійно помішуючи і доводячи інгредієнти до однорідної консистенції. Даємо повністю охолонути.

Яйця збиваємо з цукром на максимальній швидкості міксера протягом п’яти хвилин.

Вливаємо шоколадну масу в яйця, збиваючи міксером на мінімальній швидкості.

У борошно додаємо розпушувач і розмішуємо. Отриману суміш з’єднуємо з шоколадною, збиваючи міксером на невеликій швидкості.

Натерту апельсинову цедру додаємо до тіста і розмішуємо.

Готове тісто викладаємо у формочки, застелені паперовими капсулами і випікаємо в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Готові маффіни можна декорувати кремом і будь-якими прикрасами з цукру, шоколаду або фруктів за Вашим бажанням. Ми приготуємо вершково-шоколадний крем, в якості декору.

Почнемо готувати вершково-шоколадний крем. Для цього желатин замочуємо в невеликій кількості води і залишаємо на 10 хвилин.

Вершки збиваємо на максимальній швидкості міксера поки вони не будуть тримати форму.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додаємо у вершки, продовжуючи збивати на невеликій швидкості.

Желатин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.

Розтоплений желатин додаємо до крему тонкою цівкою, продовжуючи збивати на маленькій швидкості протягом хвилини. Вершково-шоколадний крем готовий!

Декоруємо готові маффіни кремом і червоними сердечками з цукрової мастики..

Смачного 😉

0 коментарів до “Маффіни “Валентинки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *