Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму 20 х 20 см.
Для тіста №1:
- борошно – 150 г
- вершкове масло – 75 г
- цукрова пудра – 50 г
- яйце – 1 шт.
- яєчний жовток – 1 шт.
- розпушувач – 0,5 ч. л.
- какао – 1 ст. л.
Для тіста №2:
- борошно – 100 г
- цукрова пудра – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- яєчні жовтки – 4 шт.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
Для сирної маси:
- сир (творог) – 400 г
- цукрова пудра – 150 г
- сметана – 200 мл
- пудинг ванільний – 1,5 шт.
- яйця – 4 шт.
Для пудингової маси:
- молоко – 1 скл.
- цукор – 1 ст. л.
- пудинг ванільний – 0,5 шт.
- желе фруктове (червоне) – 1 шт.
- вершкове масло – 100 г
Для шоколадної помадки:
- какао – 3 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- молоко – 3 ст. л.
- вершкове масло – 40 г
- грецькі горіхи – 40 г
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування тіста №1. Для цього розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою. Продовжуючи збивати додати по черзі жовток і яйце. Додати поступово борошно з розпушувачем, розмішати ложкою. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину тіста викласти у форму, застелену пергаментом і змащену маслом. Розрівняти руками, змащеними олією.
Випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин до легкого золотистого кольору.
До другої частини тіста додати какао, добре вимісити, загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку.
Тепер приготуємо тісто №2. Для цього необхідно збити міксером розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою, додати по одному жовтки, не перестаючи збивати. Додати в кілька прийомів борошно, змішане з розпушувачем, перемішати ложкою. Викласти в форму, попередньо застелену пергаментом, змащену маслом.
Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолодити.
Перейдемо до приготування сирної маси. Жовтки відокремити від білків. Збити сир блендером з цукровою пудрою, сметаною, жовтками і ванільним пудингом.
Натерти в сирну масу заморожене темне тісто. Якщо тісто не зовсім заморозилося, можна скачала ковбаски Ø 8-10 мм і порізати їх на шматочки. Обережно змішати сирну масу з шматочками темного тіста, намагаючись рівномірно розподілити їх в сирній масі.
Додати збиті білки.
Форму застелити пергаментом, покласти підпечений світлий корж з тіста №1. Зверху розподілити сирну масу.
Випікати при температурі 175 градусів 60 хвилин. Після випічки повністю охолодити.
Для пудингової маси: пудинг розвести в 1/3 склянки холодного молока. У молоко, що залишилось, додати цукор, закип’ятити і тонкою цівкою влити розведений пудинг. Варити, постійно помішуючи до загустіння. Перекласти пудинг в іншу ємність і охолодити до теплого стану.
Желе залити 1/3 склянки гарячої води, розмішати до його повного розчинення. Охолодити до кімнатної температури. Розм’якшене масло збити міксером, додаючи поступово пудинг і тепле желе, до пишного стану.
Викласти пудингову масу на остиглий сирний корж, розрівняти.
Накрити бісквітом з тіста №2.
Зварити шоколадну помадку: в невеличкому сотейнику змішати какао, цукор, молоко. Поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати вершкове масло, розмішати до його розчинення. Залити пляцок помадкою і посипати подрібненими горіхами. Поставити в холодильник на 3 години для застигання.
При подачі нарізати пляцок шматочками.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Секрет монашки””Додати →