Новий пляцок Секрет монашки

Пляцок “Секрет монашки”

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на форму 20 х 20 см.

Для тіста №1:

  • борошно – 150 г
  • вершкове масло – 75 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • розпушувач – 0,5 ч. л.
  • какао – 1 ст. л.

Для тіста №2:

  • борошно – 100 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • розпушувач – 1/2 ч. л.

Для сирної маси:

  • сир (творог) – 400 г
  • цукрова пудра – 150 г
  • сметана – 200 мл
  • пудинг ванільний – 1,5 шт.
  • яйця – 4 шт.

Для пудингової маси:

  • молоко – 1 скл.
  • цукор – 1 ст. л.
  • пудинг ванільний – 0,5 шт.
  • желе фруктове (червоне) – 1 шт.
  • вершкове масло – 100 г

Для шоколадної помадки:

  • какао – 3 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • молоко – 3 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г
  • грецькі горіхи – 40 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування тіста №1. Для цього розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою. Продовжуючи збивати додати по черзі жовток і яйце. Додати поступово борошно з розпушувачем, розмішати ложкою. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину тіста викласти у форму, застелену пергаментом і змащену маслом. Розрівняти руками, змащеними олією.

Випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин до легкого золотистого кольору.

До другої частини тіста додати какао, добре вимісити, загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку.

Тепер приготуємо тісто №2. Для цього необхідно збити міксером розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою, додати по одному жовтки, не перестаючи збивати. Додати в кілька прийомів борошно, змішане з розпушувачем, перемішати ложкою. Викласти в форму, попередньо застелену пергаментом, змащену маслом.

Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолодити.

Перейдемо до приготування сирної маси. Жовтки відокремити від білків. Збити сир блендером з цукровою пудрою, сметаною, жовтками і ванільним пудингом.

Натерти в сирну масу заморожене темне тісто. Якщо тісто не зовсім заморозилося, можна скачала ковбаски Ø 8-10 мм і порізати їх на шматочки. Обережно змішати сирну масу з шматочками темного тіста, намагаючись рівномірно розподілити їх в сирній масі.

Додати збиті білки.

Форму застелити пергаментом, покласти підпечений світлий корж з тіста №1. Зверху розподілити сирну масу.

Випікати при температурі 175 градусів 60 хвилин. Після випічки повністю охолодити.

Для пудингової маси: пудинг розвести в 1/3 склянки холодного молока. У молоко, що залишилось, додати цукор, закип’ятити і тонкою цівкою влити розведений пудинг. Варити, постійно помішуючи до загустіння. Перекласти пудинг в іншу ємність і охолодити до теплого стану.

Желе залити 1/3 склянки гарячої води, розмішати до його повного розчинення. Охолодити до кімнатної температури. Розм’якшене масло збити міксером, додаючи поступово пудинг і тепле желе, до пишного стану.

Викласти пудингову масу на остиглий сирний корж, розрівняти.

Накрити бісквітом з тіста №2.

Зварити шоколадну помадку: в невеличкому сотейнику змішати какао, цукор, молоко. Поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати вершкове масло, розмішати до його розчинення. Залити пляцок помадкою і посипати подрібненими горіхами. Поставити в холодильник на 3 години для застигання.

При подачі нарізати пляцок шматочками.

рецепт пляцка секрет монашки

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Секрет монашки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *