Лазанья болоньєзе

Лазанья болоньєзе

Нам знадобиться:

  • листи лазаньї – 6 шт.
  • яловичий фарш – 250 г
  • свинний фарш – 250 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сир пармезан – 50 г
  • оливкова олія – 40 мл
  • сушена петрушка – 2 ч. л.
  • сушений базилік – 1 ч. л.
  • помідори – 500 г
  • вершкове масло – 10 г
  • сіль, перець – за смаком
  • соус “Бешамель”

Спосіб приготування:

Цибулю нарізану дрібними кубиками обсмажуємо на оливковій олії протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Потім додаємо фарш і продовжуємо обсмажувати до готовності протягом 10-12 хв, так само помішуючи. Солимо, перчимо за смаком.

Після цього додаємо подрібнені помідори, очищені від шкірки і тушкуємо протягом 10 хвилин. Додаємо зелень.

На даному етапі приготування нам знадобиться соус “Бешамель”. Як його приготувати читайте тут.

Змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо на дно 1-2 ложки соусу. Після цього викладаємо лист лазаньї і знову поливаємо соусом.

Далі викладаємо фарш і знову лист лазаньї з соусом. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Ставимо лазанью в духовку на 20 хв, попередньо розігріту до 180 градусів.

Посипаємо тертим пармезаном і ставимо в духовку ще на 10 хвилин. Після цього даємо страві трохи постояти.

Розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.

рецепт лазаньї болоньєзе

Смачного 😉

0 коментарів до “Лазанья болоньєзеДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *