Нам знадобиться:
Для тіста:
- вершкове масло – 110 г
- цукор – 50 г
- коричневий цукор – 150 г
- яйця – 1 шт.
- борошно – 220 г
- розпушувач – 5 г
- сіль – 0,2 ч. л.
Для начинки:
- яйця – 1 шт.
- цукор – 50 г
- сметана (20%) – 220 мл
- чорниця – 350 г
Спосіб приготування:
М’яке вершкове масло збиваємо з цукром і коричневим цукром (можна використовувати тільки звичайний цукор). Збиваємо. поки цукор не почне розчинятися, а суміш світлішати і ставати більш повітряною.
Додаємо 1 яйце.
Збиваємо ще 1-2 хв.
До отриманої маси додайте дрібку солі і борошно, просіяне з розпушувачем.
Вийде дуже м’яке тісто.
Рівномірно розподіліть тісто в формі для випічки (26 см) так, щоб повністю закрити дно і сформуйте бортики 4-5 см заввишки. Поставте форму з тістом в холодильник на 15-20 хвилин.
Для начинки змішайте сметану, яйце і цукор, злегка збийте вінчиком, а потім додайте в неї ягоди і акуратно перемішайте. Чорницю краще не мити, а тільки перебрати, щоб ягоди були сухими. Вилийте начинку на основу з тіста.
Печіть в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Борти підрум’яняться, а начинка загусне і стане характерного фіолетового відтінку.
Перед тим, як різати чорничний пиріг, дайте йому повністю охолонути.
Смачного 😉
0 коментарів до “Фінський пиріг з чорницею”Додати →