рецепт пирога з чорницею

Фінський пиріг з чорницею

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • вершкове масло – 110 г
  • цукор – 50 г
  • коричневий цукор – 150 г
  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 220 г
  • розпушувач – 5 г
  • сіль – 0,2 ч. л.

Для начинки:

  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 50 г
  • сметана (20%) – 220 мл
  • чорниця – 350 г

Спосіб приготування:

М’яке вершкове масло збиваємо з цукром і коричневим цукром (можна використовувати тільки звичайний цукор). Збиваємо. поки цукор не почне розчинятися, а суміш світлішати і ставати більш повітряною.

Додаємо 1 яйце.

Збиваємо ще 1-2 хв.

До отриманої маси додайте дрібку солі і борошно, просіяне з розпушувачем.

Вийде дуже м’яке тісто.

Рівномірно розподіліть тісто в формі для випічки (26 см) так, щоб повністю закрити дно і сформуйте бортики 4-5 см заввишки. Поставте форму з тістом в холодильник на 15-20 хвилин.

Для начинки змішайте сметану, яйце і цукор, злегка збийте вінчиком, а потім додайте в неї ягоди і акуратно перемішайте. Чорницю краще не мити, а тільки перебрати, щоб ягоди були сухими. Вилийте начинку на основу з тіста.

Печіть в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Борти підрум’яняться, а начинка загусне і стане характерного фіолетового відтінку.

пиріг з чорницею

Перед тим, як різати чорничний пиріг, дайте йому повністю охолонути.

фінський пиріг з чорницею

Смачного 😉

0 коментарів до “Фінський пиріг з чорницеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *