Торт п'яна вишня

Торт “П’яна вишня”

Нам знадобиться:

Для бісквіта:

  • борошно – 250 г
  • яйця – 6 шт.
  • какао – 4 ст. л.
  • цукор – 350 г
  • розпушувач – 1,5 ч. л.

Для крему:

  • згущене молоко – 1 банка
  • вершкове масло – 300 г

Крім того:

  • вишні – 2 скл.
  • червоне вино
  • шоколад – для презентації

Спосіб приготування:

З свіжих або розморожених вишень видаляємо кісточки, і заливаємо червоним напівсолодким вином. Залишаємо мінімум на 2 години.

Готуємо шоколадний бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків, і збиваємо їх в пишну масу, поступово додаючи цукор.

Потім, продовжуючи збивати, по одному вводимо жовтки.

Додаємо в борошно розпушувач і какао. Перемішуємо, і додаємо до яєчної маси.

Акуратно перемішуємо до однорідності.

Викладаємо тісто у форму, дно якої застелене пергаментом.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 35 хвилин (до сухої зубочистки).

З охололого бісквіта зрізаємо верхівку.

З нижньої частини бісквіта акуратно вибираємо всю м’якоть, залишаючи бортик товщиною 1,5 см.

Готуємо масляний крем. М’яке вершкове масло збиваємо міксером 3-4 хвилини зі згущеним молоком.

Третю частину крему потрібно відкласти для оформлення торта.

В решту крему викладаємо бісквітний м’якуш, трохи залишивши для обсипання торта.

А також відціджені вишні.

Акуратно перемішуємо начинку.

Дно бісквіта просочуємо рідиною, що залишилася після відціджування вишень.

Всередину бісквіта викладаємо начинку.

Просочуємо верхівку, і накриваємо нею бісквіт.

Змащуємо боки і верх торта кремом.

Обсипаємо боки торта бісквітними крихтами. Прикрашаємо кремом, вишнями і рубаним шоколадом. Нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу.

Рецепт п'яної вишні

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “П’яна вишня”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *