пиріжки-рулетики з фаршем

Пиріжки-рулетики з фаршем

Нам знадобиться:

Для сирного тіста:

  • жирний сир (творог) – 220 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 155 г
  • сода – 1/2 ч. л.
  • сіль, олія

Для м’ясної начинки:

  • фарш – 350 г
  • цибуля – 80 г
  • спеції – за смаком
  • кріп
  • вода

Спосіб приготування:

Творог розминаємо в мисці разом з дрібкою солі і свіжим курячим яйцем. Якщо яйця дрібні, то краще взяти дві штуки.

Соду і борошно з’єднуємо в окремій мисці, перемішуємо, просіюємо на сир крізь дрібне сито.

Замішуємо туге тісто. Якщо в процесі воно сильно клеїться до долонь, то можна додати борошно. Готове тісто скачуємо в кулю, миску накриваємо вологим рушником. Поки тісто відпочиває, зробимо начинку з домашнього фаршу.

До охолодженого домашньому фаршу додаємо улюблені спеції. За смаком солимо, також можна додати дрібку гострого червоного перцю. Цибулю натираємо на крупній тертці або подрібнюємо в блендері. Додаємо терту цибулю в миску з фаршем. Нарізаємо дрібно невеликий пучок свіжого кропу, кладемо нарізаний кріп в миску, наливаємо 2-3 столові ложки холодної води.

Ретельно вимішуємо фарш. Краще місити руками, як тісто.

Обробну дошку посипаємо пшеничним борошном, кладемо на дошку тісто, розкачуємо качалкою в пласт товщиною трохи менше половини сантиметра.

По центру викладаємо фарш.

Широким ножем або шпателем розподіляємо фарш по поверхні тіста тонким рівним шаром, з одного краю залишаємо вільним 1 сантиметр. Товщина шару м’яса повинна бути приблизно такою ж, як товщина тіста.

Скручуємо рулет і скріплюємо краї. Руками акуратно стискаємо рулет, формуємо правильний циліндр, шов повинен залишитися знизу.

Рулет нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 2 сантиметри. При нарізці ніж періодично змочувати холодною водою.

У широку сковорідку з товстим дном і антипригарним покриттям наливаємо 50-60 мл рафінованої олії. Коли олія добре нагріється, кладемо рулетики так, щоб між ними залишалося вільне місце.

Смажимо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

жарені пиріжки з м'ясом

Готові пиріжки-рулетики з фаршем спочатку викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

рецепт пиріжків з фаршем на сковорідці

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріжки-рулетики з фаршемДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *