Нам знадобиться:
- картопля – 3 шт.
- яйця – 3 шт.
- печериці – 300 г
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- куряче філе – 350 г
- домашній майонез – 150 г
- олія – 2 ст. л.
- лавровий лист – 1 шт.
- сіль – за смаком
- чорний мелений перець – щіпка
- кріп – великий пучок
- зерна граната – для декору
- консервована кукурудза – для декору
Спосіб приготування:
Куряче філе помити, зачистити від плівочок і залити холодною водою. Щоб зберегти соковитість, будемо варити м’ясо цілим шматком. Обов’язково зняти шум. Після цього зменшити вогонь і додамо лавровий лист. Проварити філе 20 хвилин, потім повністю остудити.
Картоплю і моркву почистити, помити і залити холодною водою. Відварити до готовності і охолодити.
Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії декілька хвилин.
Печериці порізати кубиками. Додамо нарізані гриби до цибулі. Обсмажувати інгредієнти разом, поки з сковороди повністю не випарується рідина. В кінці приготування обов’язково посолити і поперчити гриби з цибулею.
Приступимо до збірки святкового салату «Новорічний». Викладемо на блюдо нарізане кубиками варене філе у вигляді ялинки. Посолити і поперчити м’ясо за смаком, змастити домашнім майонезом.
Наступним шаром викласти натерту на крупній тертці картоплю, змастити майонезом.
Далі – остиглу суміш з смажених печериць і цибулі. Зверху нанесемо сіточку з домашнього майонезу.
Далі викладемо терту варену моркву, змащуємо все майонезом.
Наступний шар – тертці яйця. Зверху змащувати майонезом не будемо.
Прикрашаємо салат помитими і обсушеними гілочками свіжого кропу, щоб готова страва була схожа на ялинку. З кукурудзи зробимо новорічну гірлянду, а з зерен граната – ялинкові іграшки. Дамо салату годину настоятися і будемо подавати охолодженим до новорічного столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Салат “Новорічний””Додати →