оладки-піца на кефірі

Оладки-піци на кефірі

Нам знадобиться:

  • яйця – 2 шт.
  • кефір – 200 мл
  • борошно – 250 г
  • масло – 30 г
  • сода – 1/2 ч. л.
  • розпушувач – 1/2 ч. л.
  • оливки без кісточки – 30 г
  • сир – 60 г
  • варена ковбаса – 300 г
  • цибуля – 100 г
  • цибуля-порей – 50 г
  • печериці – 200 г
  • приправи, сіль, олія – за смаком

Спосіб приготування:

На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і цибулю-порей, потім додаємо нарізані гриби. Обсмажуємо до готовності, солимо і даємо охолонути.

Охолодити гриби потрібно обов’язково – в тісто додають інгредієнти кімнатної температури.

Робимо тісто. Наливаємо в миску кефір, розбиваємо два курячих яйця.

Далі насипаємо просіяне з розпушувачем і содою борошно, додаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто без грудок.

Розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, охолоджуємо, вливаємо в миску з тістом.

Варену ковбасу нарізаємо кубиками розміром трохи менше одного сантиметра. Кладемо її в тісто.

Зелені оливки без кісточок ріжемо тонкими кільцями, відправляємо в тісто слідом за ковбасою.

Потім кладемо в миску обсмажені з цибулею гриби і натертий сир.

Тепер приправляємо (орегано, мелена солодка паприка, перець) за смаком. Ретельно перемішуємо інгредієнти – тісто для оладок готове.

Смажимо оладки на добре розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору, по кілька хвилин з кожного боку.

Перед подачею – посипаємо тертим сиром. Можна подати з кетчупом чи майонезом. Як кому подобається.

оладки на кефірі з начинкою

Смачного 😉

0 коментарів до “Оладки-піци на кефіріДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *