грибочки печиво

Печиво “Грибочки”

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • вершкове масло – 150 г
  • цукор – 300 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 150 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сода – 1/4 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ст. л.
  • борошно – 650 грам

Для глазурі:

  • білки – 1 шт.
  • цукрова пудра – 170 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Для декору:

  • шоколад – 200 г
  • мак – за бажанням

Інгредієнти розраховано на 24 шт.

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Масло збиваємо зі звичайним і ванільним цукром до кремоподібної консистенції.

Додаємо яйце і знову збиваємо. Кладемо сметану, перемішуємо.

Потім поступово додаємо просіяне з содою, сіллю і розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Тісто потрібно місити швидко, щоб масло в тісті не розтануло і випічка не вийшла дерев’яною.

Ділимо тісто на 4 частини.

Кожну частину загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник. Виймаємо тісто по частинах і формуємо печиво. Спочатку формуємо ніжки (24 штуки) – розмір приблизно з мізинець.

Кладемо в морозилку – це потрібно для того, щоб ніжки при випіканні максимально зберегли свою форму. Далі формуємо шапочки. Робимо кульки приблизно такого розміру.

Потім приплюскуємо, надаємо форму грибної шапочки. Розкладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом приблизно 15 хвилин.

Коли шапочки трошки пристигнуть (але ще залишаться теплими), вирізаємо на дні виїмки, в які будемо вставляти ніжки. Робити це потрібно в теплому вигляді, оскільки при охолодженні печиво затвердіє і зробити це буде проблематично.

На тому ж режимі випікаємо ніжки. Готуємо цукрову глазур. Для цього збиваємо білок з лимонним соком (якщо боїтеся сальмонельозу, можна пастеризувати яйця). Потім поступово всипаємо цукрову пудру і збиваємо до отримання однорідної гладкої глазурі.

Перекладаємо приблизно половину в кондитерський мішок, решта накриваємо плівкою. Шапочки і ніжки комплектуємо попарно за розміром і формою. Починаємо скріплювати остиглі частини грибів. У вирізані виїмки кладемо трохи глазурі.

Вставляємо ніжку і акуратно, але досить сильно її притискаємо.

Повторюємо так з усіма грибочками. Глазур, що вилізла по бокам, витираємо. Залишаємо підсохнути догори ногами – це займає близько 20 хвилин. Тієї ж глазур’ю тонуємо ніжку і нижню частину шапочки. При необхідності розбавляємо глазур водою, щоб вона краще лягала.

Залишками глазурі змащуємо нижні частини ніжок і посипаємо їх маком (можна додати ще трохи мелених фісташок). На водяній бані розтоплюємо шоколад.

Глазуруємо в ньому шапочки грибів. Акуратно розкладаємо печиво на застелений пергаментом піднос і ставимо в холодильник до застигання шоколаду. За бажанням застиглий шоколад можна тонувати темним какао за допомогою пензлика.

рецепт печива грибочки

Смачного 😉

0 коментарів до “Печиво “Грибочки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *