деруни (тертяхи) з кабачків

Кабачкові деруни

Нам знадобиться:

  • кабачок – 1 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля, часник, зелень – за смаком
  • сіль, перець – за смаком
  • олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

Кабачок чистимо і натираємо на крупній тертці, сир – так само.

Цибулю, часник і зелень дрібно нарізаємо.

Всі продукти змішуємо і додаємо сіль, спеції за смаком. Якщо виходить дуже рідке – можна додати ложку борошна або манки.

Сковорідку розігріваємо з досить великою кількістю олії. Смажимо на середньому вогні під кришкою. Можна викладати кабачкові деруни за допомогою кулінарного кільця (тоді вони виходять всі однакового розміру і з рівними краями), а можна просто за допомогою столової ложки.

Хвилини через 3-4, коли верх не буде виглядати рідким, перевертаємо, і смажимо ще хвилини 3.

Подаємо кабачкові деруни гарячими до столу. Можна зі сметаною, а можна як гарнір до чогось.

Кабачкові деруни

Смачного 😉

0 коментарів до “Кабачкові деруниДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *