курка тушена в сметані

Курка в молочно-сметанному соусі

Нам знадобиться:

  • курка (кролик, індичка) – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • гливи або печериці – небагато
  • вода – 50-100 мл (для тушкування)
  • олія
  • сіль – за смаком

Для соусу:

  • тепле молоко – 1/2 скл.
  • борошно – 2 ч. л.
  • сметана – 1/2 скл.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Курку порізати на шматки, обрізати шкіру і зайвий жир. Можна використовувати просто куряче філе, порізавши на шматочки. Моркву почистити і нарізати соломкою. На розігріту сковорідку або в каструлю налити трохи олії і викласти шматки курки, посипавши зверху порізаною морквою.

Налити трохи окропу (50-100 мл). Накрити кришкою і тушкувати курку до побіління хвилин 10. Тим часом помити і дрібненько порізати гливи або печериці (гриби додаємо за бажанням, можна не використовувати). Викласти зверху на курку і продовжувати тушити під кришкою хвилин 20 до готовності курки. Можна відразу зверху курку посолити.

Приготуємо соус. В 1/2 скл. теплого молока розвести 2 ч. л борошна.

Добре розмішати виделкою, щоб не було грудочок.

Додати 1/2 скл. сметани. Перемішати.

Вилити соус в каструлю з куркою. Перемішати.

Тушити під кришкою ще 5-10 хвилин. Якщо соус вийшов загустий, то зверху долити трохи молока.

Викласти готову курку в молочно-сметанному соусі на тарілку з рисом або картопляним пюре, поливши зверху соусом.

Курка в молочно-сметанному соусі

Смачного 😉

0 коментарів до “Курка в молочно-сметанному соусіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *