Нам знадобиться:
- курка (кролик, індичка) – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- гливи або печериці – небагато
- вода – 50-100 мл (для тушкування)
- олія
- сіль – за смаком
Для соусу:
- тепле молоко – 1/2 скл.
- борошно – 2 ч. л.
- сметана – 1/2 скл.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Курку порізати на шматки, обрізати шкіру і зайвий жир. Можна використовувати просто куряче філе, порізавши на шматочки. Моркву почистити і нарізати соломкою. На розігріту сковорідку або в каструлю налити трохи олії і викласти шматки курки, посипавши зверху порізаною морквою.
Налити трохи окропу (50-100 мл). Накрити кришкою і тушкувати курку до побіління хвилин 10. Тим часом помити і дрібненько порізати гливи або печериці (гриби додаємо за бажанням, можна не використовувати). Викласти зверху на курку і продовжувати тушити під кришкою хвилин 20 до готовності курки. Можна відразу зверху курку посолити.
Приготуємо соус. В 1/2 скл. теплого молока розвести 2 ч. л борошна.
Добре розмішати виделкою, щоб не було грудочок.
Додати 1/2 скл. сметани. Перемішати.
Вилити соус в каструлю з куркою. Перемішати.
Тушити під кришкою ще 5-10 хвилин. Якщо соус вийшов загустий, то зверху долити трохи молока.
Викласти готову курку в молочно-сметанному соусі на тарілку з рисом або картопляним пюре, поливши зверху соусом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Курка в молочно-сметанному соусі”Додати →