торт спартак - як спекти

Торт “Спартак”

Нам знадобиться:

Для коржів:

  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • мед – 2 ст. л.
  • молоко – 7 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • какао-порошок – 2-3 ст. л.
  • борошно – 300 г
  • харчова сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • молоко – 650 мл
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 1 п.
  • борошно – 3 ст. л.
  • крохмаль – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 200 г
  • коньяк – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування тіста. Для цього змішуємо яйце з цукром.

Додаємо молоко, мед, перемішуємо і ставимо на водяну баню.

Додаємо вершкове масло, перемішуємо поки повністю не розчиняться масло і цукор.

Тепер додаємо соду, чекаємо поки маса не виросте в об’ємі в 2 рази. Знімаємо з вогню.

Окремо просіюємо борошно і какао, перемішуємо.

До медової суміші потрохи додаємо борошно з какао. Спочатку все слід перемішувати ложкою, а потім руками замісити м’яке еластичне тісто. При необхідності можна додати ще борошно.

Ділимо тісто на 7-8 рівних частин.

Поки тісто гаряче, потрібно швиденько розкачати всі коржі. Коли тісто повністю охолоне, з ним стає важко працювати, воно рветься і погано розкачується. Тому краще відразу розкачати всі коржі, а потім тільки по черзі випікати. На присипаній борошном стільниці тонко розкачуємо одну частину тіста діаметром приблизно 24 см.

В теплому стані тісто дуже легко і тонко розкачується.

За допомогою качалки переміщуємо корж на деко, застелене пергаментом. Краї обрізаємо. Робимо рівний круг. З обрізків тіста від усіх коржів формуємо ще один корж.

Корж проколяємо виделкою і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 6-7 хвилин. Таким чином випікаємо всі коржі.

коржі на торт спартак

Тепер готуємо крем. Для цього в мисці змішуємо всі сухі інгредієнти.

Додаємо 150 мл. холодного молока і ретельно перемішуємо. Долі тоненькою цівкою вливаємо гаряче молоко (500 мл), перемішуємо і ставимо на вогонь.

Варимо до загустіння, постійно помішуючи, щоб не було комочків.

Після цього крем накриваємо харчовою плівкою і повністю охолоджуємо. В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло. До збитого масла потроху додаємо охолоджений заварний крем, збиваючи міксером. В кінці додаємо коньяк.

Всі коржі перемащуємо кремом.

Прикрашаємо торт за бажанням і залишаємо постояти 3-4 год. при кімнатній температурі, для того, щоб він просочився. Після цього кладемо у холодильник.

пляцок спартак - рецепт

Торт “Спартак” готовий!

Пляцок виходить неймовірно смачним, красивим, високим і готується з доступних продуктів.

торт спартак - рецепти господині

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Спартак”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *