Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на 5 баночок по 450 мл.
- лисички – 3 кг
- сіль – 70 г
- оцет (9%) – 190 г
- перець горошок – 10 шт.
- гвоздика – 4 шт.
- вода – 2 л.
- цукор – 100 г
- лавровий лист – 2 шт.
- духмяний перець – 10 шт.
Спосіб приготування:
Лисички чистимо і ретельно миємо. Відварюємо у великій кількості підсоленої води (10-15 хв. після закипання).
Готуємо маринад. Змішуємо воду з оцтом, сіллю, цукром, додаємо спеції. Доводимо до кипіння.
Відварені гриби зливаємо і кладемо в киплячий маринад.
Варимо після повторного закипання 15-20 хвилин.
Розкладаємо по стерилізованих банках, доливаємо маринад доверху і закручуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо банки на рушник і залишаємо остигати.
Смачного 😉
0 коментарів до “Мариновані лисички”Додати →