Мариновані лисички

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на 5 баночок по 450 мл.

  • лисички – 3 кг
  • сіль – 70 г
  • оцет (9%) – 190 г
  • перець горошок – 10 шт.
  • гвоздика – 4 шт.
  • вода – 2 л.
  • цукор – 100 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • духмяний перець – 10 шт.

Спосіб приготування:

Лисички чистимо і ретельно миємо. Відварюємо у великій кількості підсоленої води (10-15 хв. після закипання).

Готуємо маринад. Змішуємо воду з оцтом, сіллю, цукром, додаємо спеції. Доводимо до кипіння.

Відварені гриби зливаємо і кладемо в киплячий маринад.

Варимо після повторного закипання 15-20 хвилин.

Розкладаємо по стерилізованих банках, доливаємо маринад доверху і закручуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо банки на рушник і залишаємо остигати.

Смачного 😉

0 коментарів до “Мариновані лисичкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *