Гужери

Нам знадобиться:

  • молоко – 250 мл
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 160 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • мелений чорний перець – 1/4 ч. л.
  • яйця – 4 шт.
  • твердий сир (напр. Гауда) – 160 г

Спосіб приготування:

Гужери – французькі заварні булочки, у склад яких входить твердий сир. Їх можна подати до супу або нафарширувати сиром, салатом, паштетом і т.д. Перейдемо до приготування.

Кладемо в каструльку масло, сіль і перець. Вливаємо молоко. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо борошно. Ставимо знову на вогонь і постійно помішуємо, поки тісто не стане однорідним і не почне відставати від бортиків каструлі. Знімаємо з плити.

Перекладаємо тісто в миску, додаємо сир і добре перемішуємо.

По одному додаємо в тісто яйця, ретельно перемішуючи після кожного.

На деко, застелене пергаментом, чайною ложкою викладаємо невеликі шматочки тіста (можна скористатись кондитерським мішком).

Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо близько 12 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще близько 12-15 хвилин.

Смачного 😉

0 коментарів до “ГужериДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *