Рисовий салат з печінкою

Рисовий салат з печінкою

Нам знадобиться:

  • пропарений рис – 1 скл.
  • яловича печінка (можна замінити телячою або курячою) – 500 г
  • варені яйця – 4 шт.
  • твердий сир – 200 г
  • консервована кукурудза – 200 г
  • борошно – для панірування
  • олія – для смаження
  • готовий домашній майонез

Спосіб приготування:

У приготуванні печінки є кілька секретів, які допоможуть зробити її м’якою і соковитою. Печінку завжди вибирайте свіжу, а не заморожену. Обдайте печінку окропом і відразу ж опустіть в холодну воду. Зніміть ножем зовнішню плівку та замочіть в молоці на 1 годину. Після цього наріжте печінку на шматки товщиною 1 см. Солити не потрібно. Обваляйте печінку в борошні.

Далі необхідно розігріти в сковороді олію, викласти шматочки печінки, обсмажити близько 30 секунд і перевернути. Потім ще раз обсмажити печінку приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Важливо, щоб олія була добре розігріта. У цьому випадку на печінці відразу ж утворюється скоринка, яка і утримує весь сік всередині. Готується печінка на середньому вогні до тих пір, поки при проколюванні сік стане не червоним, а прозорим. Готову печінку слід викласти на паперовий рушник і промокнути серветкою, щоб увібрався зайвий жир.

Після того як печінка вистигне, потрібно натерти її на дрібній тертці.

Одночасно з приготуванням печінки відварити рис до готовності і промити в холодній воді.

З кукурудзи злити рідину.

Яйця розділити на білок і жовток, натерти окремо на дрібній тертці.

На дрібній тертці натерти сир.

Викласти салат шарами: яловича печінка, рис, кукурудза, сир, яєчний білок і жовток. Печінку, рис і сир злегка змастити майонезом.

рецепт рисового салату з печінкою

Смачного 😉

0 коментарів до “Рисовий салат з печінкоюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *