Французький крем-суп із печериць

Французький крем-суп із печериць

Нам знадобиться:

  • печериці – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зуб.
  • молоко – 1 л
  • вершки – 100 мл
  • вершкове масло – 25 г
  • борошно – 20 г
  • вода – 250 мл
  • сіль, перець – за смаком
  • мелений мускатний горіх – дрібка
  • зелень

Спосіб приготування:

Очищені печериці нарізати невеликими шматками. Також порізати цибулю і часник.

У розігрітій сковорідці з маслом (10 г) злегка підсмажити цибулю і часник, після цього додати печериці і жарити, допоки сік буде випаровуватись. Слідкувати, щоб цибуля і гриби не змінювали колір, посолити і поперчити.

Тим часом, у каструлі розтопити столову ложку масла, додати борошно і готувати, постійно помішуючи, протягом кількох хвилин.

Повільно вливаємо воду в борошно і продовжуємо розмішувати, поки не вийде густа маса.

Повільно вливаємо молоко і воду, і не перестаючи помішувати, готуємо, поки білий соус не почне кипіти. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Кип’ятимо ще хвилину, постійно помішуючи, щоб соус не пригорів.

Гриби кладемо у каструлю із соусом. Так само помішуючи, доводимо масу до кипіння і проварюємо кілька хвилин.
За допомогою блендера збиваємо масу до однорідного стану.

Додаємо в пюре вершки, перемішуємо і трохи прогріваємо, щоб вершки змішались із пюре.

Готовий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню.

рецепт французького крем-супу із печериць

Смачного 😉

0 коментарів до “Французький крем-суп із печерицьДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *