Чанахи з яловичини в горщиках

Чанахи з яловичини в горщиках

Нам знадобиться:

  • яловичина – 600 г
  • картопля – 8-9 шт.
  • помідори – 4 шт.
  • баклажани – 2 шт.
  • часник – 8 зубців (4 – в чанахи, 4 – для подачі)
  • листя часнику – 4-5 шт.
  • вершкове масло – 3-4 ст. л.
  • свіжа зелень – 30-40 г
  • сіль – за смаком
  • спеції – за смаком (чорний перець, мелений коріандр, червоний перець, хмелі-сунелі)

Інгредієнти розраховано на 4 порції.

Спосіб приготування:

Отже, для початку ретельно промиваємо м’ясо і висушуємо його паперовим рушником, овочі чистимо і також промиваємо.
Тепер нарізаємо яловичину кубиками шириною в 2,5-3 см, картоплю, баклажани і більшу частину помідор також нарізаємо кубиками трохи меншого розміру. Баклажани посипаємо сіллю і залишаємо на хвилин 10, а решту помідорів подрібнюємо в блендері з часником і часниковими листям, додаємо в цю суміш спеції.

Далі ми викладаємо в горщики спочатку шар з м’яса, солимо його і перчимо, на м’ясо кладемо картоплю.

Потім йдуть баклажани, після них розливаємо по горщикам приготовану з помідорів і часнику суміш, зверху робимо шар з помідорів, його також солимо. Наливаємо в кожен горщик зовсім трохи водички і викладаємо зверху шматочок вершкового масла.

Ставимо горщики в розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин. Після закінчення часу витягаємо їх і викладаємо в кожен горщик нарізаний часник і свіжу зелень.

Через хвилин 10, коли страва настоїться, чанахи можна подавати до столу.

як приготувати чанахи в горщику

Смачного 😉

0 коментарів до “Чанахи з яловичини в горщикахДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *