Домашній майонез "Провансаль"

Домашній майонез “Провансаль”

Нам знадобиться:

  • 8 перепелиних яєць
  • 220 мл оливкової олії
  • 15 мл рисового оцту
  • 10 г діжонської гірчиці
  • 7 г коричневого цукру
  • 5 г дрібної солі
  • 3 г чорного перцю
  • 3 г орегано
  • 2 гілочки чебрецю

Спосіб приготування:

Відокремити яєчні жовтки від білків.

Змішуємо жовтки з гірчицею.

Додаємо сіль і коричневий цукор.

Змішуємо інгредієнти, додаємо олію.

Погружним блендером починаємо змішувати інгредієнти за допомогою насадки «вінчик». Поступово, спочатку по одній краплі, починаємо додавати оливкову олію. Як тільки утворюється емульсія, олію можна вливати тонкою цівкою, поступово збільшуючи швидкість блендера.
Не вимикаючи блендер, невеликими порціями додаємо рисовий оцет. З першими краплями оцту соус посвітлішає.

Продовжуємо змішувати інгредієнти ще 2-3 хвилини на середній швидкості. Маса повинна вийти густою.

Розтираємо в ступі кілька горошин чорного перцю. З чебрецю обриваємо листочки. Додаємо перець, орегано, чебрець і все готово.

Рецепт домашнього майонезу "Провансаль"

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашній майонез “Провансаль”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *