Нам знадобиться:
- сушені білі гриби – 50 г (можна додати ще свіжі)
- квашена капуста – 400 г
- цибуля – 3 шт.
- томатне пюре – декілька столових ложок
- копчена ковбаса – 200 г
- перловка – 150 г
- сметана
- борошно – 1 ст. л.
- зелень
- лавровий лист
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Промиваємо сушені білі гриби, заливаємо теплою водою і залишаємо на пару годин, щоб вони розм’якли. Потім проціджуємо, доливаємо холодної води і відварюємо.
Тушкуємо капусту з додаванням грибного відвару до напівготовності. Відварюємо перловку і даємо їй трохи охолонути.
Нарізаємо ковбасу, нарізаємо соломкою гриби.
З’єднуємо в грибному відварі капусту, гриби, ковбасу, перловку, солимо і перчимо.
Ріжемо цибулю і підсмажуємо на смальці. Окремо пасеруємо ложку борошна з грибним відваром і додаємо сметану. Потім з’єднуємо з супом. Додаємо лавровий лист, пару ложок томатного пюре, ще пару хвилин гріємо, заправляємо зеленню і вимикаємо плиту. Даємо 10 хвилин настоятися.
Грибний суп “Гуцульський” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Грибний суп “Гуцульський””Додати →