Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 250 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 150 г
- мед – 5 ст. л.
- сода – 1 ч. л.
Для крему:
- сметана – 0,5 л.
- цукор або цукрова пудра – 0,5 скл.
- чорнослив – за смаком
Спосіб приготування:
У невеличкий сотейник додаємо мед та соду і ставимо на малий вогонь.
Постійно помішуємо. Маса буде сильно пінитись і збільшиться в декілька разів. Тоді знімаємо з вогню і залишаємо охолонути.
Тим часом збиваємо яйця з цукром. Збиваємо поки маса не збільшиться вдвічі.
Не перестаючи збивати додаємо по 1 ложці медової маси.
Таким чином потрібно додати всю медову масу.
Додаємо борошно (обов’язково просіюємо).
Збиваємо все до однорідної маси.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом.
Виливаємо тісто у чашу мультиварки. Закриваємо кришку. Встановлюємо режив ВЫПЕЧКА, час приготування 1 год. Можливо знадобиться трохи більше часу для випікання, готовність коржа перевіряємо зубочисткою.
Коли корж буде готовий, залишаємо його ще на 10 хв постояти у виключеній мультиварці. Після цього виймаємо його з форми. Залишаємо охолонути.
Тепер перейдемо до приготування крему. Для цього домашню сметану збиваємо з цукром до пишної маси.
Коли корж охолоне, зрізаємо верхівку (її залишимо для посипки пляцка), а решту розрізаємо на 3 частини. Перекладаємо коржі сметанковим кремом і посипаємо порізаним чорносливом.
Верх торта і боки змащуємо кремом. Верхівку, що залишилась, збиваємо у блендері і посипаємо медівник зі всіх сторін.
Медівник залишаємо на ніч, щоб він перейшов. Ось так пляцок виглядає у розрізі.
Медівник в мультиварці готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Медівник в мультиварці”Додати →