Медівник в мультиварці

Медівник в мультиварці

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 150 г
  • мед – 5 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана – 0,5 л.
  • цукор або цукрова пудра – 0,5 скл.
  • чорнослив – за смаком

Спосіб приготування:

У невеличкий сотейник додаємо мед та соду і ставимо на малий вогонь.

Постійно помішуємо. Маса буде сильно пінитись і збільшиться в декілька разів. Тоді знімаємо з вогню і залишаємо охолонути.

Тим часом збиваємо яйця з цукром. Збиваємо поки маса не збільшиться вдвічі.

Не перестаючи збивати додаємо по 1 ложці медової маси.

Таким чином потрібно додати всю медову масу.

Додаємо борошно (обов’язково просіюємо).

Збиваємо все до однорідної маси.

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом.

Виливаємо тісто у чашу мультиварки. Закриваємо кришку. Встановлюємо режив ВЫПЕЧКА, час приготування 1 год. Можливо знадобиться трохи більше часу для випікання, готовність коржа перевіряємо зубочисткою.

Коли корж буде готовий, залишаємо його ще на 10 хв постояти у виключеній мультиварці. Після цього виймаємо його з форми. Залишаємо охолонути.

Тепер перейдемо до приготування крему. Для цього домашню сметану збиваємо з цукром до пишної маси.

Коли корж охолоне, зрізаємо верхівку (її залишимо для посипки пляцка), а решту розрізаємо на 3 частини. Перекладаємо коржі сметанковим кремом і посипаємо порізаним чорносливом.

Верх торта і боки змащуємо кремом. Верхівку, що залишилась, збиваємо у блендері і посипаємо медівник зі всіх сторін.

Медівник залишаємо на ніч, щоб він перейшов. Ось так пляцок виглядає у розрізі.

Медівник в мультиварці готовий!

Смачного 😉

0 коментарів до “Медівник в мультиварціДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *