Торт "Пізанська вежа"

Торт “Пізанська вежа”

Нам знадобиться:

  • вершкове масло- 300 г
  • маргарин – 200 г
  • яйця – 6 шт.
  • цукор (1/2 скл. для тіста, 3 скл. для крему) – 3,5 склянки
  • мед – 500 г
  • сода – 3 ч. л.
  • борошно – 8-10 скл.
  • сметана (20%, краще більш жирну) – 1800 г.
  • загущувач (для сметани) – 2-3 пакетика (не обов’язково)
  • горіхи волоські (для присипки) – 50 г

Спосіб приготування:

У великій каструлі розчинити на плиті мед з маслом і маргарином, додати соду, добре розмішати вінчиком (або міксером) і зняти з вогню.

Додати яйця, по одному, добре збиваючи, цукор і добре перемішати.

Поступово додати борошно, замішуючи руками або лопаткою, до густого тіста.

Отримане тісто розділити на 23-24 частини.

Кожну частину розкачати дуже тонко.

Вирізати коржі.

Переносити на деко зручно, намотавши коржі на качалку.

Випікати при температурі 180 градусів приблизно 5 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Обрізки від коржів збирати для присипки торта.

Обрізки добре подрібнити качалкою.

Тепер перейдемо до приготування крему. Для цього змішуємо сметану з цукром і загущувачем, збиваємо міксером. Якщо сметана жирна, загущувач не потрібний.

Перший готовий корж викласти на блюдо, добре змастити кремом, викласти наступний корж і т. д.

Останній корж і боки торта також змастити кремом.

Горіхи подрібнити.

Обсипати весь торт крихтою і зверху акуратно присипати горіхами.

Поставити на ніч в холодильник. А вранці можна знімати пробу!

Торт “Пізанська вежа” виходить дуже великим, високим, ароматним і смачним!

Приємного чаювання!

рецепт торта "Пізанська вежа"

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Пізанська вежа”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *