шоколадний торт орео з печивом

Шоколадний торт “Орео”

Нам знадобиться:

На один бісквіт (всього потрібно два):

  • борошно – 110 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 120 г
  • какао – 30 г
  • молоко – 85 г
  • олія – 45 мл
  • окріп – 85 мл
  • сода – 1 ч. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло – 200 г
  • цукрова пудра – 130 г
  • вершковий сир – 550 г
  • печиво OREO – 6-7 шт. (+12-14 шт. для декору і обсипання боків)

Спосіб приготування:

Замішується тісто максимально просто і швидко. Борошно, соду, розпушувач і какао змішуєте і просіюєте в миску, де буде замішуватися тісто.

Потім до цієї просіяної суміші додати цукор і перемішати.

Потім додати олію з молоком і яйце.

І знову перемішуєте. Можна міксером, але тільки на самій низькій швидкості. Збивати не потрібно, необхідно просто перемішати масу до однорідності.

І останній етап. Вводите в тісто окріп. Швидко і добре перемішуєте (можете зробити це міксером) і відразу ж переливаєте тісто в форму (20-21 см), застелену по дну пергаментом. Тісто виходить досить рідким.

Випікаємо бісквіт на окропі в прогрітій заздалегідь до 175 градусів духовці близько 35 хвилин.

Виходить досить рівний бісквітний корж. Остуджувати бісквіт бажано на решітці в перевернутому положенні. Потім, використовуючи аналогічний набір продуктів, замішуєте і випікаєте другий бісквіт.

У повністю охололих бісквітів зрізуєте округлі верхівки і розрізаєте уздовж, отримуючи, таким чином, чотири бісквітних коржі.

Розм’якшене масло ставите в миску, додаєте цукрову пудру і збиваєте, поки масляна маса не стане білою і пишною. На це піде близько 4-5 хвилин. Потім, не прибираючи міксер, починаєте малими частинами вводити в кремову масу добре охолоджений вершковий сир. Виходить білосніжний і дуже ніжний за структурою вершковий крем.

Четверту частину крему відкладаєте в окрему миску. Потім нарізаєте печиво ножем і отримані шматочки додаєте в основну кремову масу. Перемішуєте.

Берете перший бісквітний корж, викладаєте на нього 1/3 частину крему з печивом, розрівнюєте і накриваєте наступним коржем. І так збираєте всі коржі. Останній (четвертий) корж і боки змащуєте половиною відкладеного крему без печива. А другу половину ставите в кондитерський мішок з візерунковою насадкою.

Крихтою з печива декоруєте боки торта. Для цього подрібнюють приблизно 5-7 штук. А верх розписуєте візерунками з крему, якій відклали в кондитерський мішок з насадкою.

Прикраса торта печивом Орео – фінальний штрих. Після цього даєму шоколадному торту «Орео» просочитися і подаєте до столу.

торт орео - рецепт

Смачного 😉

0 коментарів до “Шоколадний торт “Орео”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *