Різото з білими грибами

Різото з білими грибами

Нам знадобиться:

  • сухі білі гриби – 50 г
  • часник – 1 зубчик
  • цибуля – 1 шт
  • олія – 2 ст. л.
  • м’ясний бульйон – 2 л
  • смалець – 100 г
  • рис арборіо – 400 г
  • біле вино – 1/2 склянки
  • сир пармезан – 100 г
  • петрушка
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Промийте гриби і замочіть їх в теплій воді на 30 хв.

Помийте петрушку і дрібно її наріжте.

Очистіть часник і наріжте його дуже дрібно.

Цибулю наріжте таким самим чином.

Коли гриби відмокнуть, злийте воду.

Помістіть їх на сковорідку з 1 ст. л. олії і залиште на 2 хвилини на середньому вогні. Приправте сіллю і чорним перцем.

Додайте подрібнений часник і нарізану петрушку до грибів і продовжуйте готувати приблизно 5 хвилин.

М’ясний бульйон в каструлі доведіть до кипіння.

В іншу каструлю покладіть 30 г смальцю і 1 ст. л. оливкової олії. Додайте цибулю і підсмажте до золотистого кольору.

Як тільки цибуля стане золотистою, додайте рис.

Рис часто помішуйте, слідкуйте щоб він не підгорів.

Влийте в каструлю з рисом біле вино і дайте йому випаруватись.

Після цього додайте трішки бульйону і перемішайте.

Додайте до рису гриби і знову все перемішайте.

Продовжуйте підливати бульйон, по мірі поглинання його рисом. Перемішуйте обережно, щоб рис не перетворився в кашу. Через 15 хвилин зніміть з вогню.

Додайте смалець який залишився і добре перемішайте ложкою.

В кінці приправте різото тертим рисом пармезан і подавайте страву гарячою.

Різото з білими грибами

Смачного 😉

0 коментарів до “Різото з білими грибамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *