Паста з гарбузом і лисичками

Паста з гарбузом і лисичками

Нам знадобиться:

  • цибуля – 1 шт.
  • гарбуз – 250 г
  • вершки (20%) – 250 мл
  • спагетті, лінгвіні або інша суха паста – 300 г
  • часник – 2 зубчики
  • лисички – 300 г
  • сіль – за смаком

Інгредієнти розраховано на 4 порції.

Спосіб приготування:

Цибулю і часник дрібно подрібнюємо. Гарбуз нарізаємо кубиками приблизно 1 х 1 см, лисички ретельно миємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру (невеликі гриби можна залишити цілими). У сковороді або сотейнику на середньо-сильному вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо лисички і смажимо до готовності, близько 5 хвилин.

Перекладаємо на тарілку. Кладемо в сковороду цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.

Додаємо гарбуз і смажимо, помішуючи, майже до повної готовності – близько 4-5 хвилин, але час буде залежати від сорту гарбуза.

Додаємо обсмажені лисички і часник, перемішуємо. Прогріваємо, помішуючи, протягом хвилини.

Вливаємо вершки і додаємо до смаку сіль.

Доводимо до кипіння і варимо до легкого загустіння, близько 1 хвилини. Паралельно відварюємо макарони по інструкції на упаковці. З’єднуємо відварену пасту з соусом, перемішуємо і знімаємо з вогню. Подаємо негайно.

Рецепт пасти з гарбузом і лисичками

Смачного 😉

0 коментарів до “Паста з гарбузом і лисичкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *