Нам знадобиться:
- цибуля – 1 шт.
- гарбуз – 250 г
- вершки (20%) – 250 мл
- спагетті, лінгвіні або інша суха паста – 300 г
- часник – 2 зубчики
- лисички – 300 г
- сіль – за смаком
Інгредієнти розраховано на 4 порції.
Спосіб приготування:
Цибулю і часник дрібно подрібнюємо. Гарбуз нарізаємо кубиками приблизно 1 х 1 см, лисички ретельно миємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру (невеликі гриби можна залишити цілими). У сковороді або сотейнику на середньо-сильному вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо лисички і смажимо до готовності, близько 5 хвилин.
Перекладаємо на тарілку. Кладемо в сковороду цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.
Додаємо гарбуз і смажимо, помішуючи, майже до повної готовності – близько 4-5 хвилин, але час буде залежати від сорту гарбуза.
Додаємо обсмажені лисички і часник, перемішуємо. Прогріваємо, помішуючи, протягом хвилини.
Вливаємо вершки і додаємо до смаку сіль.
Доводимо до кипіння і варимо до легкого загустіння, близько 1 хвилини. Паралельно відварюємо макарони по інструкції на упаковці. З’єднуємо відварену пасту з соусом, перемішуємо і знімаємо з вогню. Подаємо негайно.
Смачного 😉
0 коментарів до “Паста з гарбузом і лисичками”Додати →