Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 250 г
- вершкове масло – 113 г
- яйце – 1 шт.
- цукрова пудра – 50 г
- крижана вода – пару столових ложок
Для начинки:
- яблука – 4 шт. (середнього розміру)
- вершкове масло – 40 г
- цукор – за смаком
Для крихти:
- борошно – 20 г (або трохи більше)
- цукор – 20 г
- вершкове масло – 20 г
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування тіста. Для цього масло розтерти з борошном. Розбити яйце, додати цукрову пудру.
І додавати по одній ложці води, (у мене пішло 2 ст. л) замісити тісто (якщо треба, можна ще борошна додати). Поставити на 30 хвилин в холодильник.
Для начинки яблука почистити, порізати невеликими кубиками.
Обсмажити на вершковому маслі з цукром до м’якості. Цукор додаємо за смаком, залежно від того, наскільки кислі яблука.
Для крихти масло і борошно перетерти руками, додати цукор, перемішати.
Тісто розкачати в круг товщиною 0,5 см. Викласти начинку відстаючи від країв на 1,5 см.
Загнути краї, посипати крихтою.
Випікати при 180°C 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Можна їсти в теплому вигляді.
Смачного 😉
0 коментарів до “Яблучна галета”Додати →