Яблучна галета

Яблучна галета

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • вершкове масло – 113 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукрова пудра – 50 г
  • крижана вода – пару столових ложок

Для начинки:

  • яблука – 4 шт. (середнього розміру)
  • вершкове масло – 40 г
  • цукор – за смаком

Для крихти:

  • борошно – 20 г (або трохи більше)
  • цукор – 20 г
  • вершкове масло – 20 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування тіста. Для цього масло розтерти з борошном. Розбити яйце, додати цукрову пудру.

І додавати по одній ложці води, (у мене пішло 2 ст. л) замісити тісто (якщо треба, можна ще борошна додати). Поставити на 30 хвилин в холодильник.

Для начинки яблука почистити, порізати невеликими кубиками.

Обсмажити на вершковому маслі з цукром до м’якості. Цукор додаємо за смаком, залежно від того, наскільки кислі яблука.

Для крихти масло і борошно перетерти руками, додати цукор, перемішати.

Тісто розкачати в круг товщиною 0,5 см. Викласти начинку відстаючи від країв на 1,5 см.

Загнути краї, посипати крихтою.

Випікати при 180°C 20-25 хвилин до золотистої скоринки.

Можна їсти в теплому вигляді.

рецепт яблучної галети

Смачного 😉

0 коментарів до “Яблучна галетаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *