Мільфей з лимонним кремом і фруктами

Мільфей з лимонним кремом і фруктами

Нам знадобиться:

  • листкове тісто – 1 шт.
  • молоко – 250 мл
  • жовток – 2 шт.
  • цукор – 80 г
  • борошно – 80 г
  • лимонна цедра – 1 шт.
  • цукрова пудра – 100 г
  • фрукти і ягоди – 100 г
  • м’ята – для прикраси

Спосіб приготування:

Спочатку ми підготуємо лимонний крем для мільфея. Для цього потрібно збити жовтки з цукром до пухкої маси. У яєчну суміш поступово влити тепле молоко з цедрою лимона і все перемішати. Додати просіяне борошно і знову перемішати. Нагріти крем на плиті і варити до загущення постійно помішуючи. Потім охолодити крем і поставити в холодильник.

Далі листкове тісто розкачати на дошці присипаній борошном. За допомогою лінійки і ножа розділити тісто на невеликі прямокутники шириною 5 см і довжиною 10 см. Помістити смужки тіста в форму для випічки попередньо застелену пергаментом.

Потім рясно посипати їх цукровою пудрою.

Випікати листкові смужки при температурі 180 градусів 8-10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Готові листкові смужки дістати з духовки і дати їм повністю охолонути.

За допомогою кондитерського мішка покрити кожну смужку лимонним кремом .

Зробити два шари крему між смужками і покласти третю поверх крему. Банани і апельсини нарізати на дрібні шматочки.

На вершину кожного тістечка викласти шматочки фруктів і ягід.

Готове тістечко прикрасити листочками м’яти і посипати цукровою пудрою.

Тістечко Мільфей – це дуже красивий і смачний десерт, який поєднує в собі багато смакових відчуттів. Ви можете використовувати будь-які фрукти і ягоди, які вам тільки дозволить фантазія і ваш смак!

Рецепт мільфею з лимонним кремом і фруктами

Смачного 😉

0 коментарів до “Мільфей з лимонним кремом і фруктамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *