Нам знадобиться:
- баклажани – 1 кг
- часник – 2 зуб.
- оцет – 30 мл
- цукор – 1 ст. л.
- вода – 100 мл
- болгарський перець – 2 шт.
- морква – 1-2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- олія – 50 мл
- сіль – 1,5 ст. л.
- зелень
Спосіб приготування:
Спочатку потрібно підготувати баклажани. Посипаємо сіллю нарізані товсті шматки (0,7-0,8 см), залишаємо пустити сік. Тримаємо баклажани з сіллю близько 20-30 хв.
Після 30 хвилин баклажани промити від солі, відкинути на друшляк. Коли вся рідина стече – пересипати баклажани у велику миску і влити олію. Перемішати і трохи зачекати, щоб олія увібралась.
Після цього, кружечки викладаємо на деко і запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці, протягом 20-25 хвилин. По бажанню, баклажани можна перевертати, щоб вони мали золотаву скоринку з обох сторін.
Поки баклажани запікаються, обсмажуємо нарізану цибулю.
Коли вона стане прозорою, висипте у сковорідку крупно натерту моркву і нарізаний перець (крупна соломка). Довго обсмажувати перець і моркву не треба. Як тільки овочі розм’якнуть – знімайте з вогню.
В теплу моркву з перцем видушуємо часник, трошки солимо за смаком.
Додаємо свіжу зелень, наприклад кріп.
Тепер перейдемо до заправки: воду змішуємо з цукром і оцтом, добре розмішуємо.
Коли баклажани будуть готові – виймаємо їх з духовки і трохи охолоджуємо.
Беремо широку миску і викладаємо перший шар баклажанів.
Другий шар – овочева суміш.
Повторюємо шари “баклажани-овочі”, допоки не наповниться миска. Коли все буде готово – вливаємо заправку. Після цього ставимо баклажани у холодильник на 2-3 години.
Закуска з баклажанів (або салат) готова!
Смачного 😉
0 коментарів до “Закуска з баклажанів”Додати →