квас із бузини

Квас із бузини

Нам знадобиться:

  • вода (холодна) – 10 л
  • суцвіття бузини – 15 шт.
  • цукор – 1 л. банка
  • лимонний сік – за смаком

Спосіб приготування:

Суцвіття бузини добре промити.
В воді розчинити цукор, додати суцвіття. Залишити на 5 діб при кімнатній температурі (прикрити марлею). На початку на 1-2 добу нічого не буде відбуватися, а потім почнеться бродіння. Виглядає не надто красиво, але, необхідно набратися терпіння. Потрібно кілька разів на добу, помішувати цю масу.

рецепт квасу із бузини

Після п’яти діб напій процідити, розлити в пляшки, не доливаючи близько 10 см до горлечка.
Зберігати в підвалі або холодильнику у горизонтальному положенні. Відкривати дуже обережно. Ні в якому разі не збовтувати пляшку. Зберігати можна до 6 місяців. За смаком квас з бузини нагадує легке ігристе вино.

Смачного 😉

0 коментарів до “Квас із бузиниДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *