Закуска (салат) з баклажанів

Закуска з баклажанів

Нам знадобиться:

  • баклажани – 1 кг
  • часник – 2 зуб.
  • оцет – 30 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • вода – 100 мл
  • болгарський перець – 2 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 50 мл
  • сіль – 1,5 ст. л.
  • зелень

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно підготувати баклажани. Посипаємо сіллю нарізані товсті шматки (0,7-0,8 см), залишаємо пустити сік. Тримаємо баклажани з сіллю близько 20-30 хв.

Після 30 хвилин баклажани промити від солі, відкинути на друшляк. Коли вся рідина стече – пересипати баклажани у велику миску і влити олію. Перемішати і трохи зачекати, щоб олія увібралась.

Після цього, кружечки викладаємо на деко і запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці, протягом 20-25 хвилин. По бажанню, баклажани можна перевертати, щоб вони мали золотаву скоринку з обох сторін.

Поки баклажани запікаються, обсмажуємо нарізану цибулю.

Коли вона стане прозорою, висипте у сковорідку крупно натерту моркву і нарізаний перець (крупна соломка). Довго обсмажувати перець і моркву не треба. Як тільки овочі розм’якнуть – знімайте з вогню.

В теплу моркву з перцем видушуємо часник, трошки солимо за смаком.

Додаємо свіжу зелень, наприклад кріп.

Тепер перейдемо до заправки: воду змішуємо з цукром і оцтом, добре розмішуємо.

Коли баклажани будуть готові – виймаємо їх з духовки і трохи охолоджуємо.
Беремо широку миску і викладаємо перший шар баклажанів.

Другий шар – овочева суміш.

Повторюємо шари “баклажани-овочі”, допоки не наповниться миска. Коли все буде готово – вливаємо заправку. Після цього ставимо баклажани у холодильник на 2-3 години.

Закуска з баклажанів (або салат) готова!

рецепт пісної закуски з баклажанів

Смачного 😉

0 коментарів до “Закуска з баклажанівДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *