Сациві з баклажанів

Сациві з баклажанів

Нам знадобиться:

  • баклажани (середнього розміру) – 7 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • часник – 4-6 зуб.
  • горіхи – 1 скл.
  • бринза – 150-200 г
  • спеції – за смаком
  • олія
  • червоний перець, зелень – для подачі

Спосіб приготування:

На баклажанах вирізаємо плодоніжки, надрізаємо вздовж, роблячи на кожному баклажані один глибокий розріз.

Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Підготовлені баклажани проварюємо у киплячій воді 20 хвилин.

Поки баклажани варяться – підготуємо начинку. В блендері збиваємо очищені грецькі горіхи і часник, викладаємо у миску.

Додаємо спеції (в рецепті використовувались: шафран, хмелі-сунелі, коріандр, чорний перець і гвоздика).

В миску також кладемо смажену цибулю і бринзу. Солити не варто, через бринзу.

Гарно перемішуємо – начинка готова.

Далі баклажани виймаємо з каструлі, даючи воді стекти, кладемо їх на тарілку і наповнюємо начинкою через зроблені отвори.

Прикрашаємо сациві з баклажанів червоним перцем і зеленню. Загортаємо харчовою плівкою, ставимо в холодильник щоб страва повністю охолола.

рецепт сациві з баклажанів

Смачного 😉

0 коментарів до “Сациві з баклажанівДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *