Нам знадобиться:
- цвітна капуста – 450 г
- морква – 120 г
- сметана – 50 г
- яйце – 1 шт.
- борошно цільнозернове – 55 г
- оливкова олія – 20 мл
- сіль, розпушувач, олія
Спосіб приготування:
Качан цвітної капусти обполіскуємо холодною водою, зрізаємо суцвіття з качана. Суцвіття поміщаємо в чашу блендера, а качан можна залишити для приготування курячого бульйону.
Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, додаємо в блендер. Якщо у вашому блендері встановлений потужний процесор, то просто поріжте моркву невеликими скибочками.
Далі додаємо до овочів трохи сметани. Для дієтичної версії страви замініть сметану нежирним кефіром. Кількома імпульсними включеннями подрібнюємо овочі в однорідне пюре.
Потім додаємо в чашу блендера яйце.
Насипаємо сухі інгредієнти – цільнозернове борошно, сіль за смаком, розпушувач тіста на кінчику ножа. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.
Перекладаємо тісто в глибоку миску, додаємо оливкову олія першого холодного віджиму (extra virgin), замішуємо тісто ложкою, по консистенції воно буде схожим на дуже густу сметану.
Форму для випічки змащуємо рафінованою олією для смаження. Потім викладаємо столовою ложкою оладки, залишаючи між ними невелику відстань, так як при випіканні оладки трохи збільшаться.
Нагріваємо духовку до температури 190 градусів Цельсія. Ставимо деко з оладками в духовку. Запікаємо по 4-5 хвилин з кожного боку – коли підсмажиться одна сторона, дістаємо деко, акуратно перевертаємо оладки, і знову ставимо в духовку.
До столу оладки з цвітної капусти подаємо гарячими, прямо з печі. За смаком приправляємо сметаною або грецьким йогуртом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Оладки з цвітної капусти”Додати →