Домашній сир з творогу

Нам знадобиться:

  • творог – 200 г
  • молоко – 200 мл
  • яйця – 1 шт.
  • масло – 50 г
  • сода – 0,5 ч. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Розмішайте творог в молоці і при помішуванні доведіть до легкого закипання, зменшіть вогонь до мінімального і варіть близько п’яти хвилин.

Повинна утворитися сироватка і соковита сирна маса.

Відкиньте сир на сито для відділення сироватки. Сироватка потім може бути використана для випічки.

Після стікання сироватки додайте в сир м’яке вершкове масло, збите яйце, соду і сіль. Перемішайте.
При постійному помішуванні доведіть масу до закипання і варіть на середньому вогні близько 5-7 хвилин. Повинна вийти повністю розплавлена сирна маса, яка добре відстає від стінок каструлі.

Помістіть її в форму, наприклад, в силіконову і охолодіть.

Після охолодження домашній сир з творогу готовий.

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашній сир з творогуДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *