Нам знадобиться:
- творог – 200 г
- молоко – 200 мл
- яйця – 1 шт.
- масло – 50 г
- сода – 0,5 ч. л.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Розмішайте творог в молоці і при помішуванні доведіть до легкого закипання, зменшіть вогонь до мінімального і варіть близько п’яти хвилин.

Повинна утворитися сироватка і соковита сирна маса.

Відкиньте сир на сито для відділення сироватки. Сироватка потім може бути використана для випічки.

Після стікання сироватки додайте в сир м’яке вершкове масло, збите яйце, соду і сіль. Перемішайте.
При постійному помішуванні доведіть масу до закипання і варіть на середньому вогні близько 5-7 хвилин. Повинна вийти повністю розплавлена сирна маса, яка добре відстає від стінок каструлі.

Помістіть її в форму, наприклад, в силіконову і охолодіть.

Після охолодження домашній сир з творогу готовий.

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашній сир з творогу”Додати →