Медово-маковий пляцок

Медово-маковий пляцок

Нам знадобиться:

Для макового коржа:

  • мак – 125 г
  • яйця – 4 шт.
  • яблука (очищені і без серцевини) – 200 г
  • манка – 5 ст.л.
  • вершкове масло – 75 г
  • цукор – 150 г
  • розпушувач – 2 ч. л.

Для медових коржів:

  • мед – 2 ст. л.
  • яйце – 4 шт.
  • сода – 1 ч. л.
  • цукор – 180 г
  • борошно – 1 склянка з верхом

Для крему:

  • сметана – 700 г
  • цукор – за смаком
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Інгредієнти розраховано на форму 20 х 30 см.

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування макового коржа. Для цього сухий мак подрібнити в кавомолці. Додати манку і розпушувач.

Яблука почистити, видалити серцевину і натерти на середній тертці.

Яйця збити з цукром за допомогою міксера 8-10 хвилин до пишної піни.

Макову суміш змішати з яєчною, додати яблука, розм’якшене вершкове масло і розмішати до однорідного стану.

Вилити тісто на деко, застелене пергаментом. Випікати корж при температурі 180 градусів 20 хвилин. Остудити, не виймаючи з форми. Корж виходить дуже м’яким та ніжним.

Перейдемо до приготування медових коржів. Для цього яйця збити з цукром до пишної піни 8-10 хвилин. Мед трішки підігріти в мікрохвильовці, щоб він став теплим. Додати в нього соду і розмішати. Маса стане білою і повітряною.

З’єднати яєчну і медову маси, додати до них просіяне борошно.

Акуратно і ретельно розмішати силіконовою лопаткою. Вилити половину тіста на деко, випікати біля 20 хвилин при температурі 180 градусів. Спекти два коржі. Остудити не виймаючи з форми.

Тепер готуємо крем. Сметану потрібно брати максимально жирну. Добре якщо це домашня сметана. Збити з цукром і ванільним цукром до густої консистенції. Цукор додаємо за смаком.

Складаємо пляцок: медовий корж + крем + маковий корж + крем + медовий корж + крем. Також змащуємо боки пляцка кремом і прикрашаємо за бажанням. Готовий пляцок ставимо на ніч в холодильник.

Пляцок виходить неймовірно ніжний, просто повітряний. Медово-маковий пляцок досить великий і високий. Дуже добре підійде для великої компанії. Якщо Ви готуєте пляцок для сімейного чаювання, то достатньо буде розділити дану кількість інгредієнтів вдвічі.

рецепт маково-медового пляцка

Смачного 😉

0 коментарів до “Медово-маковий пляцокДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *