Смородиновий курд

Смородиновий курд

Нам знадобиться:

  • свіжа смородина – 300 г
  • цедра і сік половини лимона
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 100 г
  • яйця – 2 шт.

Спосіб приготування:

Помістіть смородину в каструлю з 2 ст. л. води. Поставте на малий вогонь і готуйте протягом 5-10 хв, поки ягоди не полопаються.

Додайте до ягід цукор, масло, лимонний сік і цедру, перемішайте, поки цукор не розчиниться.

Злегка збийте яйця і влийте в каструлю з ягодами. Варіть крем на малому вогні 30-35 хвилин до загустіння, постійно помішуючи.

Готовність крему визначається так. Занурте в крем суху столову ложку і проведіть на тильній стороні смужку, якщо смужка не затягується, значить крем готовий. Зберігайте в холодильнику до 2 тижнів або заморозьте. Смородиновий курд можна додавати до ранкової вівсянки, йогурта, творогу або використовувати як начинку для тарталеток.

рецепт курду зі смородини

Смачного 😉

0 коментарів до “Смородиновий курдДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *