Варення з ревеню з лимоном

Нам знадобиться:

  • ревінь – 300 г
  • цукор – 300 г
  • лимон – 1 шт.
  • вода – 150 мл

Спосіб приготування:

Спершу потрібно почистити ревінь.

Нарізати м’якоть на дрібні шматочки.

У сотейник з подвійним (товстим) дном насипати цукор.

Влити окріп, поставити на плиту і довести до кипіння. Як тільки кристалики цукру розчинилися і сироп почав пінитися, зменшіть вогонь на мінімум і варіть 10 хвилин.

Додати ревінь і, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою, варіть на середньому вогні до загустіння, приблизно 30-35 хвилин.

На дрібній тертці натріть цедру одного лимона або апельсина і додайте до варення.

Проварити на слабкому вогні близько 10 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб не пригоріло.

Готове варення з ревеню перекласти в стерильну банку і закрити стерилізованою кришкою.

Смачного 😉

0 коментарів до “Варення з ревеню з лимономДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *