випічка з ревенем

Яблучний пиріг з ревенем

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на форму 22х33 см.

Для пісочного тіста:

  • яєчні жовтки – 5 шт.
  • борошно – 500 г
  • вершкове масло – 200 г
  • ванільний цукор – 1 п.
  • сметана – 2 ст. л.
  • розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки:

  • ревінь – 500 г
  • яблука – 500 г
  • родзинки – 1 скл.
  • цукор – 1/4 скл.

Для піни:

  • яєчні білки – 5 шт.
  • цукор – 3/4 скл.
  • ванільний пудинг – 1 п. (40 г)

Крім того:

  • панірувальні сухарі – 1/4 скл.
  • цукрова пудра – для посипки

Спосіб приготування:

Просіяне борошно змішати з розпушувачем, додати вершкове масло і все подрібнити ножем. Додати жовтки, цукор і сметану. Замішуємо тісто, яке розділяємо на 2 частини. Одну частину ставимо у морозильну камеру, а другу розкачуємо по розміру форми.

Викладаємо пісочне тісто в деко, формуємо невеличкі бортики і посипаємо корж панірувальними сухарями.

Для начинки чистимо ревінь і нарізаємо його на шматочки приблизно 1-1,5 см. Посипаємо цукром і коли він почне пускати сік, додаємо родзинки і нарізані кубиками яблука. Зайвий сік відтискаємо і викладаємо начинку зверху на панірувальні сухарі.

Білки збиваємо до стійкої піни і поступово додаємо цукор. Тепер додаємо пудинг (порошок) і все перемішуємо. Отриману піну викладаємо зверху на начинку.

Виймаємо частину тіста з морозилки і натираємо на грубій тертці зверху на піну.

Ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Коли пиріг повністю охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.

Яблучний пиріг з ревенем

Яблучний пиріг з ревенем готовий!

Смачного 😉

0 коментарів до “Яблучний пиріг з ревенемДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *