Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму 22х33 см.
Для пісочного тіста:
- яєчні жовтки – 5 шт.
- борошно – 500 г
- вершкове масло – 200 г
- ванільний цукор – 1 п.
- сметана – 2 ст. л.
- розпушувач – 2 ч. л.
Для начинки:
- ревінь – 500 г
- яблука – 500 г
- родзинки – 1 скл.
- цукор – 1/4 скл.
Для піни:
- яєчні білки – 5 шт.
- цукор – 3/4 скл.
- ванільний пудинг – 1 п. (40 г)
Крім того:
- панірувальні сухарі – 1/4 скл.
- цукрова пудра – для посипки
Спосіб приготування:
Просіяне борошно змішати з розпушувачем, додати вершкове масло і все подрібнити ножем. Додати жовтки, цукор і сметану. Замішуємо тісто, яке розділяємо на 2 частини. Одну частину ставимо у морозильну камеру, а другу розкачуємо по розміру форми.
Викладаємо пісочне тісто в деко, формуємо невеличкі бортики і посипаємо корж панірувальними сухарями.
Для начинки чистимо ревінь і нарізаємо його на шматочки приблизно 1-1,5 см. Посипаємо цукром і коли він почне пускати сік, додаємо родзинки і нарізані кубиками яблука. Зайвий сік відтискаємо і викладаємо начинку зверху на панірувальні сухарі.
Білки збиваємо до стійкої піни і поступово додаємо цукор. Тепер додаємо пудинг (порошок) і все перемішуємо. Отриману піну викладаємо зверху на начинку.
Виймаємо частину тіста з морозилки і натираємо на грубій тертці зверху на піну.
Ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Коли пиріг повністю охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.
Яблучний пиріг з ревенем готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Яблучний пиріг з ревенем”Додати →