полуничне варення

Полуничне варення “Ягідка”

Нам знадобиться:

  • полуниця – 1 кг
  • черешня – 150 г
  • цукор – 1,5 кг.
  • агар-агар – 2 ч. л.
  • холодна вода – 40 мл.

Спосіб приготування:

Стиглу, міцну полуницю перебираємо – викидаємо зіпсовані ягоди, обриваємо хвостики. Ретельно миємо проточною холодною водою, залишаємо на кілька хвилин в друшляку, щоб вода стекла. Якщо ягоди зібрані на власному городі, на них немає піску і сміття, то можна не мити, досить обірвати хвостики.

Змішуємо полуницю з цукром. Солодку червону черешню розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, додаємо в миску. Стигла суниця, солодка чорниця або трохи стиглих абрикосів також урізноманітнюють смак.

Залишаємо ягоди в цукрі на кілька годин, щоб вони пустили сік. В результаті цукор розтане, утворюється яскраво-червоний сироп. Тепер ставимо каструлю на плиту, на невеликому вогні нагріваємо до кипіння. Як тільки варення закипить, знімаємо з вогню, охолоджуємо.

У холодній воді розчиняємо дві чайні ложки агар-агару, залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Знову ставимо каструлю з полуничним варенням на плиту і доводимо до кипіння. Акуратно струшуємо і похитуємо, щоб пінка збиралася в центрі каструлі. Якщо перемішувати ягоди ложкою, то вони не залишаться цілими, перетворяться в джем.

Вливаємо розчинений у воді агар, акуратно перемішуємо, стараємось не пошкодити ягоди.

Готуємо полуничне варення «Ягідка» з агаром ще 5-7 хвилин, струшуємо, знімаємо пінку ложкою або шумівкою.

Чисто вимиті банки обполіскуємо окропом, стерилізуємо над парою 5 хвилин. Кришки кладемо в окріп. Розкладаємо гаряче варення в теплі банки. Поки воно не охолоне до 35 градусів (при цій температурі стабілізується агар), буде рідким, а в міру остигання починає густіти. Закриваємо банки щільно сухими кришками. Варення виходить дуже смачним, з цілими ягодами полуниці. Зберігати краще в темному і сухому місці.

варення з клубніки

Смачного 😉

0 коментарів до “Полуничне варення “Ягідка”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *