пиріжки з бараниною

Пиріжки з бараниною

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 500 г
  • вершкове масло (або маргарин) – 200 г
  • дріжджі свіжі – 50 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • молоко – 250 мл

Для начинки:

  • баранина варена – 150 г
  • баранина смажена – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Для змащування:

  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Приготувати начинку. На олії обсмажити дрібно порізану цибулину. Прокрутити на м’ясорубці варене і смажене м’ясо разом з цибулею. Посолити і поперчити. Добре перемішати. Для м’якості в начинку можна додати 1-2 ст. ложки бульйону або кип’яченої води.

Зробити тісто. Для цього трохи підігріти половину молока, додати цукор і розчинити дріжджі. Просіяти борошно, додати сіль і натерти на тертці холодне масло або маргарин. Потім перетерти борошно руками до крихти. Влити розчинені дріжджі і молоко, що залишилося.

Спочатку ложкою, а потім рукою замісити тісто. Через 1-2 хвилини тісто міситься добре, треба тільки іноді борошном посипати долоню. Місити довго – хвилин 15. Накрити тісто рушником і дати постояти 20 хвилин.

Для зручності тісто для пиріжків розкачувати частинами. Розкачати тісто в пласт, товщиною 0,5 см. Видавити кружечки. На половину кружечків покласти начинку.

Накрити кружечками і заліпити краї. Можна використовувати пластмасову форму для вареників. Можна приготувати пиріжки іншої форми.

Готові пиріжки викласти на змащене олією деко і дати підрости 15-20 хвилин. Змастити зверху яйцем, збитим з молоком. Випікати 20 хвилин при температурі 190 градусів до рум’яного кольору.

рецепт пиріжків з бараниною

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріжки з бараниноюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *