Шоколадні капкейки

Шоколадні капкейки

Нам знадобиться:

Для капкейків:

  • вершкове масло – 100 г
  • чорний шоколад – 60 г
  • какао – 70 г
  • борошно – 120 г
  • сода – 1/3 ч. л.
  • розпушувач – 3/4 ч. л.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 120 г
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • сметана/кефір/натуральний йогурт – 100 г

Для крему:

  • вершкове масло – 120 г
  • крем-сир – 240 г
  • цукрова пудра – 200 г
  • сіль – щіпка
  • ванілін – 1 п.

Спосіб приготування:

Шоколад ламаємо на шматочки, масло нарізаємо на кубики. Кладемо в миску. Ставимо її на водяну баню (в каструлю наливаємо води, доводимо на кипіння, виставляємо мінімальний вогонь) і при періодичному помішуванні розтоплюємо шоколад з маслом.

Знімаємо миску з водяної бані і даємо масі охолонути до теплого стану. Додаємо яйця і цукор, збиваємо вінчиком до однорідного стану.

Додаємо сметану і перемішуємо. Також додаємо просіяне з какао, содою і розпушувачем борошно і замішуємо тісто.

Розкладаємо тісто по змащеним формочках (якщо використовуєте паперові формочки, змащувати не потрібно), заповнюючи їх не більше, ніж на 3/4.

Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 25-30 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою). Готові кекси виймаємо з форми і охолоджуємо. Поки остигають капкейки, готуємо крем. У мисці за допомогою міксера збиваємо вершкове масло і крем-сир. Додаємо ванілін. Поступово додаємо цукрову пудру і збиваємо, поки маса не стане однорідною і не почне тримати форму.

Кладемо крем в кондитерський мішок і викладаємо на остиглі кекси. Зберігати шоколадні капкейки краще в холодильнику. Перед подачею потрібно дати постояти 15 хвилин при кімнатній температурі.

рецепт шоколадних капкейків

Смачного 😉

0 коментарів до “Шоколадні капкейкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *