Лімончелло

Нам знадобиться:

  • лимони – 1 кг
  • цукор – 600 г
  • спирт – 1 л.
  • вода – 1,4 л.

Спосіб приготування:

Лимони добре миємо в гарячій воді. З лимонів овочечисткою знімаємо тонкий шар цедри – бажано, по мінімуму зачіпаючи білу частину.

Кладемо цедру в банку і заливаємо спиртом.

Залишаємо так на тиждень. Протягом цього часу періодично потрібно збовтувати вміст. Після тижня готуємо цукровий сироп. Для цього кладемо в каструлю цукор, вливаємо воду, ставимо на середній вогонь і гріємо, поки цукор не розчиниться, а сироп не буде прозорим. Знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.

Вміст банки проціджуємо через сито, застелене кавовим фільтром або складеним удвічі паперовим рушником.

Змішуємо спиртову настойку з остиглим сиропом.

Розливаємо лімончелло по пляшках. Зберігаємо в холодильнику або в кухонній шафі … довго 🙂 Перед вживанням ставимо в морозильну камеру на 2 години (чарки для подачі теж можна попередньо заморозити).

рецепт лімончелло

Смачного 😉

0 коментарів до “ЛімончеллоДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *