Нам знадобиться:
- лимони – 1 кг
- цукор – 600 г
- спирт – 1 л.
- вода – 1,4 л.
Спосіб приготування:
Лимони добре миємо в гарячій воді. З лимонів овочечисткою знімаємо тонкий шар цедри – бажано, по мінімуму зачіпаючи білу частину.
Кладемо цедру в банку і заливаємо спиртом.
Залишаємо так на тиждень. Протягом цього часу періодично потрібно збовтувати вміст. Після тижня готуємо цукровий сироп. Для цього кладемо в каструлю цукор, вливаємо воду, ставимо на середній вогонь і гріємо, поки цукор не розчиниться, а сироп не буде прозорим. Знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Вміст банки проціджуємо через сито, застелене кавовим фільтром або складеним удвічі паперовим рушником.
Змішуємо спиртову настойку з остиглим сиропом.
Розливаємо лімончелло по пляшках. Зберігаємо в холодильнику або в кухонній шафі … довго 🙂 Перед вживанням ставимо в морозильну камеру на 2 години (чарки для подачі теж можна попередньо заморозити).
Смачного 😉
0 коментарів до “Лімончелло”Додати →