Овочевий кіш

Нам знадобиться:

Для основи:

  • борошно – 350 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • охолоджене вершкове масло – 250 г
  • холодна вода – 70 мл

Для начинки:

  • баклажан – 1 шт.
  • оливкова олія – для запікання баклажана
  • цибуля – 1 шт.
  • червоний болгарський перець – 3 шт.
  • дрібно порізана петрушка – пучок
  • сир фета – 500 г
  • помідори черрі – 20 шт.
  • гарбузове насіння – 70 г

Для соусу:

  • вершки – 750 мл
  • яйця – 4 шт.
  • мелений мускатний горіх – щіпка
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку готується основа. З’єднайте борошно і сіль, додайте охолоджене вершкове масло попередньо розділене для зручності на кубики. Таке тісто зручно замішувати руками поки суміш не перетвориться в однорідну масу. Потім додайте води і продовжуйте замішувати в комбайні або вручну поки не сформується гладке тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник не менше ніж на 1 годину. А поки підготуйте начинку:
Баклажан нарізаний невеликими кубиками запікайте до золотистого кольору (близько 20 хв) в духовці при температурі 200 ° С, попередньо збризнувши його оливковою олією. Червоний перець обпечіть на відкритому вогні до чорноти. Почистіть його від шкірки, приберіть насіння і наріжте смужками. Обсмажте цибулю на малому вогні до прозорості.

Подрібніть петрушку і наріжте сир кубиками. Якщо шкірка томатів дуже щільна видаліть її, зануривши помідори на хвилину в киплячу воду, а потім в холодну.

Обсмажену цибулю, кубики баклажану, полосочки полгарського перцю, петрушку, кубики сиру і помідори перемішайте. Отримаєте готову начинку.

Соус: з’єднайте всі необхідні для соусу інгредієнти в однорідну масу, збиваючи вінчиком. Акуратно вистеліть тісто на дно і бортики форми. З даної кількості інгредієнтів виходить два кіша діаметром 24 см.

Покладіть на основу начинку.

Також можна приготувати не два великих кіша, а зробити і маленькі, порційні, що чудово підійде для гостей.

Акуратно залийте соусом і присипте насінням гарбуза.

Випікайте приблизно 25 хвилин до золотистого кольору.

Якщо форма досить велика, основу можна попередньо запекти окремо протягом 10 – 15 хвилин, але тут будьте обережні, тому що вона має властивість сповзати з бортиків до центру. Овочевий кіш готовий!

рецепт овочевого кішу

Смачного 😉

0 коментарів до “Овочевий кішДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *