Маковий торт Крила ангела

Маковий торт “Крила ангела”

Нам знадобиться:

Для ангельського бісквіту:

  • білки – 5 шт.
  • цукор – 100 г
  • мак – 50 г
  • борошно – 50 г
  • цукрова пудра – 30 г
  • щіпка солі
  • щіпка лимонної кислоти

Для апельсинового курду:

  • апельсини (пюре) – 150 мл
  • цукор – 100 г
  • жовтки – 5 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 1 ст.л.

Для крему:

  • маскарпоне – 250 г
  • згущене молоко – 100 г
  • сметана (26%) – 100 г
  • цукор – 20 г
  • ваніль – за смаком

Спосіб приготування:

Борошно, мак і пудру перемішати вінчиком до однорідного стану. У яєчні білки додати лимонну кислоту і сіль.

Почати збивати, поступово додаючи цукор. Білкова маса повинна вийти стійка і повітряна.

Далі слід акуратно вмішати до неї маково-борошняну суміш.
Тісто перемістити в форму для випічки, яку не потрібно змащувати маслом, вона повинна бути чиста і суха. Випікати бісквіт близько 30-40 хвилин, в залежності від глибини форми, при 180 градусах.

Для апельсинового курду можна відразу взяти апельсиновий фреш або ж подрібнити блендером апельсин і пропустити суміш через сито або марлю.
Додати до апельсинової маси всі інгредієнти із зазначених, крім вершкового масла, і змішати до однорідного стану.

Поставити суміш на малий вогонь і постійно помішуючи, варити до стану густої сметани.
Зняти курд з вогню, додати вершкове масло, ретельно перемішати до однорідного стану.
Поставити готовий апельсиновий курд в холодильник.

Коли бісквіт буде готовий (а його готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою), його слід залишити в формі остигати, приблизно на годину.
Остиглий бісквіт дістати з форми, розрізати на два коржі і змастити обидві частини охолодженим курдом. Відставити в сторону для просочення і зайнятися приготуванням крему.

Для крему потрібно збити сметану з цукром. Потім в окремій мисці збити маскарпоне з ваніллю і згущеним молоком. Акуратно вмішати в крем з маскарпоне, сметанний крем і розподілити його по коржам.
Зібрати торт і зверху змастити кремом, що залишився.

Курд може витікати, але це нестрашно, змішавшись з кремом, він стане лише смачнішим.
Поставити торт в холодильник на 30 хвилин, а потім можна приступити до декору.

Маковий торт “Крила ангела” готовий!

рецепт Макового торта "Крила ангела"

Смачного 😉

0 коментарів до “Маковий торт “Крила ангела”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *