Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму 25х36 см.
Для бісквіту:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 1/2 скл.
- борошно – 3 ст. л.
- какао – 2 ст. л.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
Для полуничного прошарку:
- полуниця – 1 кг.
- окіп – 700 мл.
- полуничне желе – 3 шт.
Для вершкової маси:
- вершки (30%) – 400 мл.
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- желатин – 2 ч. л.
- окріп – 1/3 скл.
Для декору:
- чорний шоколад – 50 г
Спосіб приготування:
Відокремити білки від жовтків. Білки збити до стійких піків і додавати потрохи цукор, потім один жовток. Додаємо борошно, просіяне з какао і розпушувачем. Все перемішуємо і викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом. Ставимо в розігріту до 170°C духовку і випікаємо приблизно 25 хвилин.
Желе розчиняємо в 700 мл. окропу і охолоджуємо, але не даємо йому повністю застигнути. На холодний бісквіт викладаємо розрізану полуницю і заливаємо желе.
Розчиняємо желатин в окропі. Вершки збиваємо з цукровою пудрою і тоненькою цівкою вводимо охолоджений желатин. Збиваємо. Викладаємо вершкову масу зверху на полуничний прошарок. Посипаємо зверху пляцок тертим шоколадом.
Ставимо пляцок “Полунична ніжність” в холодильник для застигання.
Ось так пляцок виглядає у розрізі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Полунична ніжність””Додати →