полуничний пляцок - рецепт

Пляцок “Полунична ніжність”

Нам знадобиться:

Інгредієнти розраховано на форму 25х36 см.

Для бісквіту:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 1/2 скл.
  • борошно – 3 ст. л.
  • какао – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1/2 ч. л.

Для полуничного прошарку:

  • полуниця – 1 кг.
  • окіп – 700 мл.
  • полуничне желе – 3 шт.

Для вершкової маси:

  • вершки (30%) – 400 мл.
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • желатин – 2 ч. л.
  • окріп – 1/3 скл.

Для декору:

  • чорний шоколад – 50 г

Спосіб приготування:

Відокремити білки від жовтків. Білки збити до стійких піків і додавати потрохи цукор, потім один жовток. Додаємо борошно, просіяне з какао і розпушувачем. Все перемішуємо і викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом. Ставимо в розігріту до 170°C духовку і випікаємо приблизно 25 хвилин.

Желе розчиняємо в 700 мл. окропу і охолоджуємо, але не даємо йому повністю застигнути. На холодний бісквіт викладаємо розрізану полуницю і заливаємо желе.

Розчиняємо желатин в окропі. Вершки збиваємо з цукровою пудрою і тоненькою цівкою вводимо охолоджений желатин. Збиваємо. Викладаємо вершкову масу зверху на полуничний прошарок. Посипаємо зверху пляцок тертим шоколадом.

Пляцок Полунична ніжність

Ставимо пляцок “Полунична ніжність” в холодильник для застигання.

пляцок  з полуницею

Ось так пляцок виглядає у розрізі.

пляцок з клубнікою

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Полунична ніжність”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *