Нам знадобиться:
- молоко – 250 мл
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 160 г
- сіль – 1 ч. л.
- мелений чорний перець – 1/4 ч. л.
- яйця – 4 шт.
- твердий сир (напр. Гауда) – 160 г
Спосіб приготування:
Гужери – французькі заварні булочки, у склад яких входить твердий сир. Їх можна подати до супу або нафарширувати сиром, салатом, паштетом і т.д. Перейдемо до приготування.
Кладемо в каструльку масло, сіль і перець. Вливаємо молоко. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо борошно. Ставимо знову на вогонь і постійно помішуємо, поки тісто не стане однорідним і не почне відставати від бортиків каструлі. Знімаємо з плити.
Перекладаємо тісто в миску, додаємо сир і добре перемішуємо.
По одному додаємо в тісто яйця, ретельно перемішуючи після кожного.
На деко, застелене пергаментом, чайною ложкою викладаємо невеликі шматочки тіста (можна скористатись кондитерським мішком).
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо близько 12 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще близько 12-15 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гужери”Додати →