Булочки "Розочки" з сиром

Булочки “Розочки” з сиром

Нам знадобиться:

  • домашній сир (творог) – 500 г
  • яйця – 4 шт.
  • вершкове масло – 110 г
  • цукор – 200 г
  • борошно – 650 г
  • молоко – 250 мл
  • ванільний цукор – 10 г
  • дріжджі – 2 ч. л.
  • ізюм – 150 г
  • сіль – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

Заливаємо ізюм окропом.

Готуємо опару. В тепле молоко додаємо дріжджі, 10 г цукру і половину борошна (приблизно склянку). Опара не має бути густою. Розмішуємо і ставимо в тепле місце на 40 хв.

Тим часом готуємо здобу. В розтоплене вершкове масло додаємо 2 яйця, 100 г цукру, пакет ваніліну і сіль. Перемішуємо.

Коли опара підійде – додаємо до неї здобу. Перемішуємо.

Потрохи додаємо борошно що залишилось і вимішуємо тісто.

Ставимо тісто в тепле місце на 20-30 хвилин (для того щоб воно піднялося).

Готуємо начинку. З ізюму зливаємо воду. В сир додаємо яйце, ванілін, цукор і ізюм. Все ретельно розмішуємо. Якщо сир рідкий – треба додати трохи борошна або манки.

Коли тісто підійде – розділяємо його на 20-24 частини.

Розкачуємо кожен з них і ділимо ножем на 3 нерівні частини (малу, середню і велику).

В середину кладемо начинку.

Найменшу частину тіста огортаємо навколо начинки і скріплюємо.

Це саме робимо із середньою частиною.

І вкінці огортаємо найбільшу частину тіста. Виходять ось такі розочки.

На застелену пергаментом форму викладаємо булочки. Збиваємо яйце і змащуємо їх. Випікаємо протягом 25-30 хв у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

Булочки “Розочки” з сиром готові.

рецепт булочок розочок з сиром

Смачного 😉

0 коментарів до “Булочки “Розочки” з сиромДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *